Profesor universitar, arestat la domiciliu pentru nouă infracţiuni de luare de mită

Data publicării:
MITA CATUSE BANI 22
Foto: GettyImages

Un profesor de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău a fost arestat la domiciliu, miercuri, pentru nouă infracţiuni de luare de mită, după ce ar fi primit diverse sume de bani de la studenţi, masteranzi sau profesori din învăţământul preuniversitar pentru a-i ajuta la promovarea unor examene.

Tribunalul Bacău a emis un mandat de arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe numele profesorului universitar Costică Lupu, urmărit penal de procurori pentru nouă infracţiuni de luare de mită.

Anchetatorii îl acuză pe profesorul de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău că, în ultimele două luni, ar fi primit bani sau bunuri de la diverse persoane care urmează cursurile instituţiei de învăţământ superior.

”Din coroborarea probelor administrate în cauză până în prezent, s-a reţinut că, în perioada 4 aprilie – 30 mai 2017, inculpatul Lupu Costică, cadru didactic universitar la Universitatea Vasile Alecsandri Bacău, a primit diverse sume de bani şi bunuri materiale de la mai multe persoane, respectiv studenţi, masteranzi, cadre didactice din învăţământul preuniversitar, în vederea facilitării obţinerii de către acestea a unor rezultate satisfăcătoare la examene, respectiv pentru obţinerea gradului I în învăţământul preuniversitar”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Atât Costică Lupu cât şi o studentă de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” au fost reţinuţi, miercuri, de către procurori, pentru luare, respectiv dare de mită. Femeia este acuzată că i-a dat profesorului universitar, în 30 mai, suma de 1.450 de lei ”în vederea facilitării promovării examenului de licenţă”. Procurorii au mers în instanţă cu propunerea de arestare preventivă a lui Costică Lupu, judecătorii luând decizia arestului la domiciliu pentru profesorul universitar.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri