SCANDALUL DIN CARTIERUL 23 AUGUST. Agresorii vor fi cercetaţi în libertate

Data publicării:
3112 20cercetati 20libertate-41237

Patru dintre aceştia au fost identificaţi şi reţinuţi sâmbătă seară, la mai puţin de două ore de la producerea incidentelor, iar al cincilea a fost prins duminică.

Cei cinci sunt cercetaţi pentru violare de domiciliu, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii și liniștii publice

Agresorii, care au vârste între 23 şi 32 de ani, sunt angajaţi ai firmei private de pază şi protecţie BGS şi au folosit un pistol cu bile deţinut legal.

Conflictul de sâmbătă seară a izbucnit în curtea unei familii care locuieşte pe strada Zarzărilor din sectorul 3, unde agresorii s-au dus pentru a discuta cu o femeie care depusese la Poliţie, în urmă cu două săptămâni, o plângere împotriva mamei unuia dintre ei. Plângerea a fost depusă în urma unei altercaţii în stradă în care reclamanta ar fi fost agresată.

Trei persoane au ajuns în spital

Cei cinci au intrat în curtea familiei, unde unul dintre ei ar fi pulverizat un spray lacrimogen, au declarat surse din Poliţie.

Familia reclamantei ar fi ripostat, după care un alt agresor a scos un pistol cu bile şi a tras, rănind patru persoane din celalaltă tabără. Trei dintre acestea au fost transportate la Spitalul Pantelimon.

"Din verificările întreprinse a reieșit faptul că cei implicați în altercație ar fi folosit spray-uri lacrimogene, arme albe (baston telescopic), precum și o armă de foc neletală", s-a precizat într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Duminică, reprezentanţii spitalului au declarat că două dintre persoanele rănite au fost externate, iar cea de-a treia, a cărei stare este stabilă, fără probleme majore, va mai rămâne în spital, pentru supraveghere, la secţia de neurochirurgie.

BGS s-a delimitat de acţiunea angajaţilor săi

Firma de securitate BGS a precizat, într-un comunicat, că angajaţii săi implicaţi în conflictul de sâmbătă seară aveau forme legale de muncă, erau la zi cu examenele psihologice şi tehnice şi nu aveau cazier.

BGS a mai anunţat că se delimitează de acţiunea celor cinci şi o dezaprobă, precizând că aceştia "au acţionat în nume personal, nu erau în timpul serviciului şi erau prezenţi la faţa locului pentru a-şi rezolva o problemă de natură personală, iar arma folosită era din dotarea personală şi deţinută legal".

Conducerea firmei a mai spus că aşteaptă rezultatele investigaţiei Poliţiei şi că va desface contractul de muncă al angajaţilor implicaţi în acest incident.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri