Surse. Numele controversate care ar fi în cărţi pentru şefia DNA şi a Parchetului General

Data publicării:
160504_augustin_lazar_02_justitie generic INQ_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Judecătoarea Corina Mândrilă (fostă Gheorghişan, fostă Dăescu) de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) ar fi în cărţi pentru şefia Parchetului general (PG), după ce, pe 27 aprilie, expiră mandatul actualului procuror general Augustin Lazăr, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro. Contactată prin Biroul de presă al CAB, judecătoarea nu a comentat încă informaţia.

statuie justitie_shutterstock_282701687
FOTO: Shutterstock

De asemenea, scrie G4Media.ro, judecătorul Cristian Deliorga de la Curtea de Apel Constanţa ar fi pregătit pentru şefia DNA, potrivit aceloraşi surse. Deliorga a fost procuror şi chiar vicepreşedinte al CSM pe vremea lui Năstase. Nici el nu a răspuns solicitărilor G4Media.ro.

Judecătoarea Corina Mândrilă a făcut parte din completul care a decis condamnarea cu suspendare a lui Radu Mazăre, într-un dosar de retrocedări în care prejudiciul depăşeşte 100 de milioane de euro şi în care, recent, Mazăre a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare cu executare. Potrivit G4Media.ro, Mândrilă a fost în trecut procuror DIICOT, lucrând la un moment dat în dosarul "Cocaină pentru VIP-uri", în care fiul lui Ion Ţiriac a fost achitat.

Cristian Deliorga este judecător, a fost procuror şi vicepreşedinte al CSM. În trecut a fost cercetat de DNA în dosarul concursurilor fraudate pentru procurori, în care a fost condamnat la doi ani de închisoare fostul procuror general adjunct, Gabriela Ghiță.  G4Media.ro mai scrie, citând surse, că lui Deliorga ”i-a trecut glonțul pe la ureche” şi el ar fi izbucnit în plâns în biroul procurorului de caz, Lucian Papici. Până la urmă, Deliorga a scăpat de acuzații din lipsă de probe, dar s-a retras ca judecător la Constanța.

Articolul integral - AICI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri