Tribunalul Bucureşti: Lăsarea în libertate a preşedintelui CJ Buzău, o stare de pericol pentru ordinea publică

Data publicării:
bigiu la dna - 7174838-Mediafax Foto-Ciprian Sterian-1

 

Instanţa bucureşteană a decis arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Buzău, în 7 decembrie.

În acelaşi dosar, a fost arestat şi finul lui Bîgiu, Florin Colgiu, acuzat de complicitate la luare de mită. Conform documentului citat, măsura arestării preventive se justifică pentru o bună desfăşurare a procesului penal, în faza de debut a urmăririi penale, "niciuna din celelalte măsuri preventive nefiind corespunzătoare pentru prezervarea ordinii de drept şi nici pentru atingerea scopului măsurilor preventive".

"Măsura privării de libertate a inculpaţilor este proporţională cu gravitatea acuzaţiei, prin raportare şi la natura interesului public ocrotit, precum şi că efectele privării de libertate ale inculpaţilor nu sunt disproporţionate faţă de scopul urmărit", conform motivării judecătorului de drepturi şi libertăţi de laTribunalul Bucureşti, care a decis arestarea celor doi.

Decizia de arestare a lui Cristinel Bîgiu şi Florin Colgiu nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Cristinel Bîgiu este acuzat că ar fi cerut şi primit sume de bani pentru a atribui contracte pe bani publici unor firme, în timp ce finul săueste acuzat că ar fi primit o parte din bani pentru şeful CJ Buzău.

Cristinel Bîgiu a fost ridicat în 6 decembrie de procurorii DNA de la locuinţa sa, după ce a fost prins în flagrant luând mită înparcarea din faţa blocului în care locuieşte.

Se temea de DNA. Bîgiu își instalase în sediu aparatură de bruiaj

Președintele Consiliului Județean Buzău a fost arestat preventiv. Mita pentru Marian Bîgiu, ascunsă în cutii de whisky


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri