Un judecător din CSM este suspectat de corupție

Data publicării:
19012013 20neacsu-44656

Ieri, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii au ajuns un procuror şi doi ofiţeri de poliţie judiciară. Procurorii DNA au pus sechestru pe calculatorul unui judecător CSM, suspectat de fapte de corupție.

Surse judiciare susțin că judecătorul CSM Adrian Toni Neacșu ar fi suspectat de fapte de corupție | MEDIAFAX FOTO

Totuși, nu a fost vorba despre o descindere propriu-zisă, ci de o informare.Echipa DNA a petrecut circa o oră și jumătate în sediul CSM.

O percheziție ar fi fost posibilă doar în cazul în care urmărirea penală ar fi fost începută, iar acuzaţiile i-ar fi fost aduse la cunoştinţă celui vizat. Mai mult de atât, pentru percheziţie era nevoie şi de avizul secţiei de judecători a CSM. Aceştia susţin însă că DNA nu a cerut un astfel de aviz.

Sursele menţionate anterior mai afirmă că în următoarele zile Adrian Neacşu va fi audiat de procurorii anticorupţie, care ar urma să decidă dacă pornesc sau nu urmărirea penală. Neacșu ar fi fost citat la DNA pentru data de 24 ianuarie.

Adrian Toni Neacșu este membru în CSM din anul 2011. El se numără printre cei șapte judecători CSM care au decis săptămâna aceasta să informeze Comisia Europeană cu privire la procedurile de revocare a membrilor Consiliului, demarate de adunările generale ale instanțelor o dată scandalul declanșat în urma alegerilor din 4 ianuarie, când la conducerea instituției a ajuns un procuror.

Pe de altă parte, Adrian Neacșu este vizat și de o procedură a Agenției Naționale de Integritate în legătură cu programul Jurindex, un site care afișează hotărârile judecătorești din întreaga țară. Neacșu este suspectat de conflict de interese pentru că și-ar fi arogat drepturile de autor pentru acest site a cărui lansare a supervizat-o.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri