Un medic din Cluj este acuzat că a luat mită pentru a ajuta persoane să obțină pensie de handicap

Data publicării:
lei bancnote bani -agerpres - 17 august 2015
FOTO: Agerpres

Un medic din cadrul Cabinetului de expertiză medicală din Cluj a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat că a luat mită de la 61 de persoane, pe care le-a încadrat în diferite grade de invaliditate. O altă persoană, care intermedia tranzacțiile, a fost arestată preventiv.

Potrivit unui comunicat al DNA–Serviciul teritorial Cluj, medicul din cadrul Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă din Cluj este cercetat pentru luare de mită în formă continuată. În aceeași cauză, o altă persoană este acuzată de dare de mită și de trafic de influență în formă continuată, potrivit Mediafax.

Procurorii susțin că, în perioada aprilie 2019 – septembrie 2019, persoana inculpată în cauză a pretins și a primit de la 61 de persoane sume de bani cuprinse între 1.000 și 1.500 de lei pentru a le ajuta să obțină pensii de invaliditate, în condițiile în care, în mod normal, unele persoane nu ar fi beneficiat.

„Din sumele primite, inculpata remitea o parte din bani (în jur de 300 – 400 lei) medicului F.A. care, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu privind încadrarea unei persoane în grad de invaliditate, a contribuit la stabilirea unor grade de invaliditate și la eliberarea deciziilor asupra capacității de muncă pentru cele 61 de persoane”, se arată în comunicatul DNA.

În 16 septembrie, inculpata a primit de la o persoană suma de 600 lei, din care 300 de lei i-au fost remiși medicului, în cabinetul său, moment în care a fost organizat și un flagrant.

Pe numele inculpatei, Tribunalul Cluj a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în timp ce medicul a fost plasat sub control judiciar pe 60 de zile. În această perioadă, medicul nu mai poate lucra în cadrul Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă Cluj.

Editor: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri