Liviu Dragnea a anunțat eliminarea Declarației 600

Data actualizării: Data publicării:
171113_LIVIU_DRAGNEA_DECLARATII_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat luni că termenul de depunere a Declarației 600 - care trebuie depusă de românii au obținut venituri din activități independente echivalente cu cel puțin 12 salarii minime pe an - va fi amânat, de la 31 ianuarie, la 1 martie, pentru ca apoi să se creeze condițiile eliminării acesteia.

Am discutat ca pe 31 ianuarie, în prima ședință de Guvern, să adopte o ordonanță pentru amânarea termenul de depunere până la 1 martie, pentru a le da posibilitatea ca în perioada imediat următoare să meargă până la eliminarea Declarației 600, cu condiția să găsească soluția ca cei care trebuiau să plătească aceste contribuții să rămână asigurați în sistemul de asigurări”, a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a mai cerut premierului desemnat Viorica Dăncilă și ministrului de Finanțe Ionuț Mișa „să găsească o soluție civilizată pentru a evita disconfortul celor care au fost sau celor care ar trebui să meargă să depună această declarație, iar pentru cei care au depus deja, tot în acea ordonanță să prevadă niște măsuri tranzitorii”.

De asemenea, el a afirmat că „s-a promovat și s-a comunicat foarte prost” în legătură cu acest formular și că le-a cerut „colegilor”, fără să menționeze care dintre ei, să nu se mai exprime pe acest subiect. „Majoritatea nu l-au înțeles”, a subliniat Dragnea. „După ce se instalează Guvernul să explice imediat despre ce e vorba”, a adăugat liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai spus și că nu e normal ca românii care au dat terenuri în arendă să depună această declarație la ANAF. „Mi se pare o aberație, fiind vorba și de un impact bugetar de 29 de milioane de lei. Mi se pare nesemnificativ”, a precizat Dragnea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri