Ludovic Orban, chemat de social democrați în Parlament în cazul Unifarm

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban masca nervos in umbra
Prim-ministrul României, Ludovic Orban Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea
Din articol

Premierul Orban, chemat în Parlament pentru explicații legate de cazul de corupție de la Unifarm. Social democrații vor să afle dacă Ludovic Orban a știut sau s-a implicat în afacerea anchetată de DNA.

"PSD a decis chemarea premierului la Parlament pentru a da explicații despre scandalul de corupție de la Unifarm. Cangrena PNL este mare, cinismul lor nu cunoaște margini. În vreme ce românii erau ținuți în case, rămâneau foarte mulți dintre noi fără locuri de muncă, PNL fura cu 10 mâini, e revoltător să profiți de suferință oamenilor, să profiți de starea de urgență, de starea de alertă pentru a bagă adânc mâna în banii românilor", a declarat Radu Oprea, senator PSD.

PSD l-a chemat pe Ludovic Orban în Parlament, după ce Rise Project a publicat informații potrivit cărora premierul ar fi un aopropiat al femeii care a intermediat afacerea de la Unifarm, însă șeful Executivului susține că nu a lucrat niciodată cu aceasta. 

Cazul Unifarm

Directorul UNIFARM, Adrian Ionel Eugen, este acuzat de procurorii DNA pentru că ar fi cerut mită 760.000 de euro pentru un contracat de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale), la începutul lunii martie. Echipamentele livrate erau neconforme. Directorul UNIFARM a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Adrian Ionel a transmis miercuri după-amiază printr-un comunicat că instituția nu este autoritate contractantă și, prin urmare, nu este obligată să desfăşoare licitaţii publice. Totodată, el a spus că dacă măștile și combinezoanele erau cumpărate prin achiziție publică s-ar fi produs întârzieri, care ar fi dus la pierderi de vieți omenești.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri