Luis Rubiales va fi pus sub acuzare pentru hărțuire sexuală după ce a sărutat-o cu forța pe Jenni Hermoso

Data publicării:
Rubiales sărută o fotbalistă
Foto: Captură video Twitter

Parchetul spaniol a cerut ca preşedintele suspendat al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, să fie acuzat de agresiune sexuală, după ce a sărutat-o cu forţa pe jucătoarea spaniolă Jennifer Hermoso la ceremonia de premiere de la Cupa Mondială de fotbal feminin.

„Parchetul cere ca Luis Rubiales să fie audiat în calitate de acuzat şi Jenni Hermoso în calitate de victimă”, a precizat parchetul într-un comunicat, potrivit News.ro. 

Un judecător de la tribunalul Audiencia Nacional din Madrid, care are jurisdicţie asupra cazurilor care au loc în străinătate, va fi de acum înainte responsabil de acceptarea sau respingerea cererii din partea procuraturii. În cazul în care acceptă cererea, acesta va încredinţa ancheta unui judecător de instrucţie.

De la o reformă recentă a Codului penal spaniol, un sărut neconsimţit poate fi considerat agresiune sexuală, o categorie penală care acoperă toate tipurile de violenţă sexuală. Sărutul forţat al lui Luis Rubiales a dus fotbalul spaniol în haos şi a umbrit titlul mondial feminin cucerit de La Roja în faţa Angliei, la Sydney, pe 20 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri