MAE: Un român a murit în accidentul feroviar din Grecia

Data actualizării: Data publicării:
vagon rasturnat dupa accidentul feroviar din grecia
Cele două trenuri s-au lovit frontal după ce au circulat pe acelaşi tronson de cale ferată mai mulţi kilometri. Sursa foto Profimedia Images

Un cetățean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din Grecia, anunță sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe.

Este vorba despre o persoană care era semnalată ca dispărută în urma tragediei feroviare.

Familia persoanei decedate a fost informată, potrivit MAE.

”În continuarea precizărilor de presă din data de 1 martie, respectiv 2 martie 2023, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autoritățile elene competente au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetățean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie a.c.

În acest context, reprezentantul oficiului consular român a informat de urgență familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariției persoanei în cauză, fiind puse la dispoziție informații cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc și a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsuflețit în România.

Repatrierea trupului neînsuflețit se va realiza după finalizarea, de către autoritățile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situații deosebite. Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu familia cetățeanului român și va asigura asistența și protecția consulară necesare, conform competențelor legale”, a comunicat MAE.

În urmă cu două zile, MAE anunța că a fost notificat despre posibila dispariţie a unui cetăţean român, care s-ar fi putut număra printre victimele tragediei feroviare din Grecia.

57 de oameni au murit în tragedia feroviară din Grecia.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri