Medicul Mihai Craiu: Întrebarea nu e dacă trebuie să înceapă școala, ci cum. Nu trebuie să descoperim noi roata, există modele

Data actualizării: Data publicării:
elevi in fata scolii
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Medicul pediatru Mihai Craiu a declarat la Digi24 că este important ca școala să înceapă, și că întrebarea corectă nu e dacă să înceapă, ci cum să se facă în siguranță. Potrivit medicului, sunt modele aplicate în alte țări, care pot fi luate de reper.

"Îngrijorarea părinților este justificată. Întrebarea nu este dacă trebuie să înceapă școala. Școala trebuie să înceapă, pentru că, altfel, impactul educațional și emoțional asupra sănătății vor fi greu de cuantificat.

Majoritatea cadrelor medicale din spitale sunt femei, mame și soții, nu pot face și homeschooling, și să meargă la serviciu gândindu-se dacă sunt copiii lor în siguranță.

Întrebarea e cum să se facă asta în siguranță.

Părintii trebuie asigurați că copiii nu sunt expuși unor infecții. Eu, ca părinte, nu m-aș grăbi să-mi sperii copilul. I-aș vorbi copilului mic care nu înțelege mai mult despre microbul care face buba, că trebuie să facă la școală ce face și acasă, că trebuie să se spele pe mâini, să nu ducă mâna la ochi și la gură.

Să ne uităm la țările în care a început deja școala, nu trebuie să descoperim noi roata. Există soluții pentru un plan de deschidere în siguranță a școlilor", a spus medicul.

Mihai Craiu a subliniat că, în contextul epidemiei, cu atât mai mult este importantă vaccinarea antigripală. El a adăugat că autoritățile au dat asigurări că în acest an vor fi asigurate mai multe doze de vaccin. 

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri