Ministrul Educației: Nu înțeleg de ce a trebuit să vin eu să deblochez situația tabletelor pentru București

Data actualizării: Data publicării:
Elevi invatand pe tableta
Învățământ online. FOTO: Getty Images

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat luni că va monitoriza dacă cele 8.057 de tablete au ajuns în unităţile de învăţământ din Capitală. Ea s-a arătat intrigată de faptul că problema tabletelor pentru elevii din București a fost rezolvată atât de târziu.

"Ministerul Educaţiei, prin Programul Şcoala de Acasă, a dat către IŞMB 8.057 de tablete care au fost împărţite către inspectoratele şcolare de sector săptămâna trecută. Voi monitoriza astăzi această activitate. Voi vedea dacă au ajuns tabletele în unităţile de învăţământ aşa cum mi-au raportat inspectorii şcolari de sector", a spus ministrul, la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Potrivit acesteia, complementar, MEC a alocat către IŞMB peste 5 milioane de lei.

"Complementar, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a alocat către IŞMB peste 5.275.000 milioane de lei pentru a achiziţiona un stoc de rezervă. IŞMB mi-a raportat că deja se află în procedură de achiziţie publică pentru 1.750 de laptopuri", a arătat Anisie.

Ea s-a arătat intrigată de faptul că problema tabletelor pentru elevii din București a fost rezolvată atât de târziu.

"Nu înțeleg de ce a trebuit să vin eu să deblochez situația tabletelor.

Fiecare inspector școlar de la fiecare sector mi-a spus că au fost distribuite către școli.

Vreau să fac după-amiază o videconferință cu directorii de școli din București, ca să mă asigur că tabletele au ajuns la copii. În sectoarele 2 și 4 am certitudinea că au ajuns la copii", a afirmat ministrul Educației.

Vineri, Anisie a spus că în depozitul de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, 8.057 de tablete erau blocate din data de 26 septembrie.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri