Nicolae Ciucă îl întâmpină pe Emmanuel Macron la sosirea în România

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă sta la masa la sedinta de guvern
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă îl întâmpină astăzi, la ora 19,00, pe preşedintele francez Emmanuel Macron la sosirea în România, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu di judeţul Constanţa, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Macron se va întâlni cu militarii francezi care pregătesc Grupul de Luptă NATO din România. Mâine va ajunge acolo și președintele României, Klaus Iohannis.

Cei doi președinți vor discuta despre modalitățile de a consolida pe mai departe Parteneriatul Strategic româno-francez, reînnoit în 2018 prin semnarea, la Paris, a Declarației Politice aferente, ale cărei direcții de dezvoltare au fost detaliate în cadrul Foii de Parcurs semnate în 2020.

Aderarea României la spațiul Schengen și implicarea sa activă în protejarea frontierei externe a Uniunii Europene va fi, totodată, abordată în cadrul discuțiilor, potrivit comunicatului.

Cei doi șefi de stat vor discuta despre sprijinirea în continuare a Republicii Moldova, care se confruntă cu numeroase provocări generate de efectele agresiunii ruse în Ucraina, inclusiv prin continuarea eforturilor de asistență prin Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova, creată la inițiativa României, Franței și Germaniei în luna aprilie.

Cererile de acordare a statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, precum și sprijinul concret pentru integrarea europeană a acestora vor figura, de asemenea, pe agendă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri