Nicolae Ciucă: Shinzo Abe va fi păstrat în amintirea noastră ca un prieten adevărat al României

Data actualizării: Data publicării:
participanti la funeraliile de stat ale fostului premier nipon shinzo abe
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu se află în Japonia, unde participă la funeraliile de stat în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe. Foto: Facebook/Guvernul României

Shinzo Abe a fost "un prieten adevărat al României", a transmis, marți, Nicolae Ciucă, reiterându-şi susţinerea pentru ridicarea nivelului relaţiilor dintre cele două state la dimensiunea de parteneriat strategic. Prim-ministrul participă, alături de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, la funeraliile de stat organizare în onoarea fostului premier nipon. 

Mesajul a fost transmis în contextul participării premierului român la funeraliile de stat organizate în memoria lui Shinzo Abe.

"Fostul premier nipon Shinzo Abe va fi păstrat în amintirea noastră şi ca un prieten adevărat al României: a crezut în potenţialul semnificativ de dezvoltare a relaţiei speciale româno-nipone, susţinând ridicarea cooperării bilaterale la nivel de Parteneriat Strategic. În semn de omagiu şi ca apreciere a rolului relevant pe care l-a atribuit României în plan strategic, suntem decişi să concretizăm cât mai curând iniţiativa sa de consolidare a relaţiei bilaterale în cadrul unui Parteneriat Strategic. Este un demers fundamentat pe valorile comune împărtăşite de ţările noastre şi pe convergenţa intereselor în problematici globale, inclusiv în contextul internaţional actual", a precizat Nicolae Ciucă, potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Acesta s-a declarat onorat să reprezinte România la funeraliile de stat organizate în memoria fostului premier nipon.

"Marele om de stat va continua să reprezinte un simbol al celor care apără democraţia, fiind apreciat la nivel internaţional pentru viziunea sa remarcabilă atât în materie de politică externă, cât şi pentru perseverenţa cu care a promovat cooperarea între naţiuni", a adăugat Nicolae Ciucă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi prim-ministrul Nicolae Ciucă se află până miercuri în Japonia, unde participă la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri