Noi detalii despre șoferul cu Mercedes care și-a bătut joc de polițiști în București. Bărbatul a fost reținut după 7 ore de audieri

Data actualizării: Data publicării:
sofer agresiv prins
Polițiștii au avut nevoie de 11 ore pentru a-l prinde pe șoferul care a umilit doi polițiști de la Rutieră și patru jandarmi. FOTO: Captură Digi24

Polițiștii au avut nevoie de 11 ore pentru a-l prinde pe șoferul care a umilit doi polițiști de la Rutieră și patru jandarmi. L-au căutat toată noaptea, timp în care el ar fi petrecut în centrul Capitalei ore în șir și a postat pe rețele sociale mesaje amenințătoare la adresa forțelor de ordine. Joi dimineață, bărbatul de 26 de ani a fost prins.

ACTUALIZARE 15.46. Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a fost audiat timp de 7 ore la Poliție.


Miercuri seară, el a trecut pe roșu la semafor, a refuzat să oprească și a lovit două mașini. Polițiștii nu au reușit să-l rețină pe loc. I-au pierdut urma și au găsit doar mașina, abandonată.

Bărbatul în vârstă de 26 de ani a fost găsit joi dimineață în cartierul Rahova, sectorul 5 al Capitalei, când ieșea din locuință. Polițiștii aveau indicii că se afla acolo și îl așteptau. L-au încătușat și l-au dus la secția de poliție.

El a fost testat cu alcooltest și drug test, dar la ambele, rezultatele au fost negative. Având însă în vedere că testele au fost făcute după aproape 12 ore de la comiterea faptelor, bărbatul a fost dus la INML pentru a i se lua probe de sânge și pentru a se stabili cu exactitate dacă el consumase alcool sau droguri.

Între timp, au apărut tot mai multe mărturii că tânărul și-a făcut de cap prin centrul Capitalei ore în șir, înainte să fie prins în cartierul Rahova.

De asemenea, înainte de agresiunea din intersecția de pe Bulevardul Tineretului, șoferul fusese urmărit timp de 30 de minute de polițiști. Ei îl observaseră conducând agresiv în trafic și depășind ilegal.

Șoferul care și-a bătut joc cel puțin 11 ore de legile și polițiștii care au încercat să-l oprească n-ar fi reușit să facă asta în altă țară, spun mulți dintre cei care l-au văzut în acțiune.

Aproape două minute durează filmarea care i-a revoltat pe foarte mulți dintre cei care au urmărit-o. Și asta pentru că șoferul mașinii de lux pur și simplu îl ignoră pe agentul care îi cere să se dea jos. 

Nici jandarmii nu intervin cu prea mare tragere de inimă, dar măcar încearcă să spargă geamul mașinii. Iar această neconștientizare a pericolului pe care îl reprezintă bărbatul de la volan putea avea ca efect lovirea unor oameni pe trecerea de pietoni. 

Acum doi ani, bărbatul a fost iertat de procurori, deși a fost prins cu droguri asupra lui. Dosarul a fost clasat. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri