Percheziții în București și șapte județe. Zeci de persoane ar fi obținut ilegal 1,5 milioane de lei prin programul "Start UP Nation"

Data publicării:
Polițiști în acțiune
Un bărbat a fost prins în flagrant în timp ce transporta cocaină, iar la percheziţii s-au găsit cocaină, cristal, dar şi alte droguri.

1,5 milioane de lei au fost obținuți ilegal de la bugetul de stat de către un grup infracțional, prin programul de finanțare "Start UP Nation". Polițiștii fac 42 de percheziții în șapte județe și în Capitală.

Ministerul Public informează că cele 42 de percheziţii domiciliare au loc în Iaşi, Bucureşti, Ilfov, Galaţi, Maramureş, Suceava, Neamţ şi Vaslui.

În dosar sunt vizați 38 de suspecţi, dintre care 24 persoane fizice şi 14 persoane juridice.

Acuzațiile sunt de constituire a unui grup infracţional organizat şi obţinere ilegală de fonduri în formă continuată (9 acte materiale), respectiv complicitate la obţinere ilegală de fonduri.

"În urma cercetărilor a rezultat faptul că, în perioada anilor 2019-2020, pe teritoriul României s-a constituit un grup infracţional organizat care, în realizarea aceleiaşi rezoluţii, folosind mai multe societăţi comerciale, ar fi obţinut pe nedrept prin programul 'Start UP Nation' fonduri nerambursabile garantate de bugetul de stat, în cuantum total de 1.571.687 lei", au informat procurorii.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri