Peste 3.700 de ucraineni au cerut azil în România

Data publicării:
aglomeratie in gara de nord plina de voluntari si refugiati ucraineni
Refugiaţi ucraineni în Gara de Nord, Bucureşti, România. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Un număr de 3.753 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, dintre care 65 în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională, a precizat Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 63.2%.

"În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată pe sensul de intrare de 19.462 de mijloace de transport şi de 75.902 de persoane, dintre care 16.676 de cetăţeni ucraineni", a mai informat MAI.

Datele Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră arată că puțin peste o cincime dintre refugiații ucraineni care au intrat în România după ce au fugit de razboiul din țara lor se mai află pe teritoriul nostru. Cei mai mulți au plecat mai departe, în alte țări, iar în România se mai află, în clipa de față, în jur 80.000 de refugiați.

De la declanşarea războiului în Ucraina şi până la data de 10 martie, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 364.518 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 282.497.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri