22 de parlamentari au avut probleme cu legea

Data publicării:
12112012 20parlamentari 2022-33055

Alin Trăşculescu este primul parlamentar reţinut după un flagrant. Nu este, însă, singurul membru al Parlamentului care intră în conflict cu legea. Alţi 22 de colegi parlamentari au fost trimişi în judecată.

Doar fostul premier PSD Adrian Năstase şi fostul deputat PNL Virgil Pop au ajuns în detenţie cu condamnări definitive. Primul a fost găsit vinovat pentru folosirea funcţiei de preşedinte PSD în scopul obţineri de foloase necuvenite şi a fost condamnat la doi ani închisoare. Virgil Pop s-a făcut vinovat de trafic de influenţă şi a fost trimis pentru cinci ani în spatele gratiilor.

Alţi trei parlamentari au fost condamnaţi defintiv la pedepse cu închisoare, însă cu suspendare.

Eugen Bădălan, deputat PDL, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Deputatul PNL Dan Ilie Morega a fost condamnat la 3 ani de închisoare, acuzat de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Mihai Popescu, deputat PDL, a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru favorizarea infractorului.

Alţi 17 parlamentari îşi aşteaptă încă sentinţa definitivă

Senatorul Şerban Mihăilescu a fost condamnat de prima instanţă la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru primire de foloase necuvenite.

Senatorul Cătălin Voicu a fost trimis în judecată în mai 2010 pentru trafic de influenţă în formă continuată. Voicu a fost condamnat la 5 ani de puşcărie, dar sentinţa nu este definitivă.

Şi senatorul Dan Voiculescu are dosar penal. El este acuzat de corupţie şi spălare de bani.

Deputatul PDL Dan Păsat a fost trimis în judecată în aprilie 2011 pentru şantaj, senatorul PSD Miron Mitrea este judecat încă din martie 2009 pentru luare de mită, iar fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a fost trimis în judecată în decembrie 2010 pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Monica Iacob Ridzi, Mihail Boldea, Petru Movilă, Relu Fenechiu, Nicolae Dobra, Ion Dumitru, Marian Ghiveciu, Dragoş Iftimie, Sorin Pandele, Mugurel Surupăceanu şi Florin Ţurcanu completează „galeria” aleşilor care au dosare penale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri