Acuzații de trădare la alegerile PNL de la București. Orban spune că ar fi semnat un protocol de susținere reciprocă cu Ciucu

Data publicării:
Orban și Cîțu
Acuzații de trădare la alegerile PNL București. Orban susține că a semnat un protocol de susținere cu Ciprian Ciucu, înainte ca acesta să-și anunțe sprijinul pentru Florin Cîțu. Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Atmosfera a rămas extrem de tensionată la alegerile de la organizația București a PNL, sâmbătă - au fost lansat critici dure și inclusiv acuzații de trădare. Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că a fost trădat de Ciprian Ciucu, cu care ar fi semnat un protocol de susținere. Orban susține că la o zi după semnarea acestui protocol, Ciucu și-a anunțat candidatura pentru președinția PNL București și susținerea pentru Florin Cîțu. Liderul PNL spune, că din acest motiv, a hotărât să-și anunțe susținerea publică pentru Violeta Alexandru. În timpul discursului lui Orban, din sala s-a scandat „Trădător!”.

„(…) Dați-mi voi în final să vă spun de ce am decis să îmi afirm opțiunea (n. red. - de susținere a Violetei Alexandru la PNL București) . În urmă cu aproximativ o lună am început discuții cu Ciprian Ciucu pentru o susținere reciprocă și pentru a identifica soluție pentru București.

Aceste discuții au fost purtate, s-au materializat într-un protocol semnat de domnul Ciucu, de încă trei președinți de filială de sector – 1, 3 și 5 și contrasemnat de mine. Cred că la o zi după semnarea protocolului, eram la o conferință județeană, a venit un coleg de-al meu chiar mi-a spus consternat că Ciprian Ciucu și-a depus candidatura în prezența premierului Florin Cîțu și susținut de colegii din sectorul 2 și sectorul 6.

Vă spun din capul locului că nu voi da publicității acest protocol și nu am vrut să mă refer la acest protocol și nu m-aș fi referit la el dacă acest lucru nu l-ar fi făcut Ciprian Ciucu. Eu țin la imaginea primarilor liberali”, a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL spune că acesta a fost motivul care l-a determinat să o susțină public pe Violeta Alexandru la președinția organizației. În timpul discursului lui Orban, din sala s-a scandat „Trădător!”.

Anterior, Cîțu și Orban au discutat în contradictoriu legat de numirea lui Nicușor Dan drept candidatul opoziției la alegerile din 2020. Cîțu i-a reproșat lui Dan că nu a intrat în PNL după ce a primit sprijinul partidului. Orban a răspuns spunând că „aceasta a fost soluția câștigătoare”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri