Adrian Sârbu, replică pentru Victor Ponta: Confundă media cu Disneyland-ul propagandei

Data publicării:
adrian sarbu diicot captura

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni seara, într-un interviu difuzat de postul de televiziune România TV din biroul său de la Palatul Victoria, că are „o mică neînţelegere deja de lungă durată” cu Adrian Sârbu, pornind de la o discuţie avută cu acesta. „Dânsul mi-a zis că el i-a făcut pe toţi preşedinţi şi dacă vreau să mă facă şi pe mine. Şi i-am spus că nu, mulţumesc, aş prefera să-şi plătească taxele. Şi de atunci suntem în relaţii foarte reci”, a spus Victor Ponta.

„M-am întâlnit de multe ori cu domnul Ponta, şi nu la cererea mea. Afirmaţia făcută în interviul servit de România TV este o pură fantezie personală. Cariera politică a domniei sale nu a fost şi nu este obiectul activităţilor mele. Nu am neînţelegeri şi nimic de tranzacţionat cu Victor Ponta şi nici cu camarila sa, deranjaţi până la obsesie de existenţa Gândul şi Mediafax. Victor Ponta nu este nici primul şi nici ultimul politician român care, odată ajuns la putere, confundă media cu Disneyland-ul propagandei”, afirmă Adrian Sârbu, citat de Mediafax.

Declaraţia lui Victor Ponta a survenit în contextul unei discuţii cu ziaristul Victor Ciutacu, care l-a întrebat pe premier dacă a renunţat la biroul de la MApN, pus la dispoziţie după ce în ziarul Gândul au apărut stenogramele unor înregistrări făcute de DNA în cazul Duicu. Ponta a răspuns că nu a renunţat la biroul de la MapN, dar că prin acest birou a vrut să contracareze o anumită campanie de media. „Asta e zona în care cei de la ziarul Gândul au spus chestia asta, pentru că eu am o mică neînţelegere deja de lungă durată cu domnul Adrian Sârbu”, a afirmat Ponta, arătând biroul său de la Palatul Victoria.

Gândul a relatat, citând referatul procurorilor DNA, că şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, arestat pentru corupţie, făcea trafic de influenţă în anticamera cabinetuluilui Victor Ponta din Palatul Victoria. Anchetatorii au susţinut că în data de 13 iunie 2013 Duicu s-a aflat în Palatul Victoria, unde şi-a traficat influenţa pentru şeful Poliţiei judeţene Mehedinţi, Constantin Ponea, pentru ca acesta să fie numit într-o funcţie de conducere la Ministerul de Interne. Procurorii anticorupţie susţin că Duicu l-a informat pe Ponea chiar de la cabinetul premierului că la discuţiile de la Palatul Victoria se afla şi ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, iar şeful Poliţiei a fost şi el convocat.

Adrian Sârbu deţine controlul Mediafax Group, care este publisherul Gândul şi al mai multor branduri media, cum ar fi Mediafax şi Ziarul Financiar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri