Barna, despre Voiculescu: Nu e un diamant pentru managementul Sănătății, dar e cea mai bună opțiune pe care o avem acum

Data actualizării: Data publicării:
barna vlad voiculescu
Foto: INQUAM Photos/George Călin

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni, într-un interviu la Hotnews, că în Coaliție s-a decis să se treacă peste neînțelegerile legate de ministrul Vlad Voiculescu, deși inclusiv copreședintele USR PLUS a vorbit despre erorile de comunicare ale ministrului. Barna a precizat că există „suficientă rațiune” între partenerii de guvernare și a spus că „vrem să funcționăm ca bărbați de stat și mai puțin ca puștani de stat.”

„Poziția noastră este foarte clară. Îl susținem pe Vlad Voiculescu. Alianța USR PLUS îl susține pentru că ceea ce face este varianta corectă de reformă și de pași înainte în Sănătate. Că trebuie îmbunătățită comunicarea, categoric de acord. Că trebuie cizelat mai mult mesajul în care Vlad iese și explică măsurile, total de acord. Vlad nu este perfect. Nu este un diamant în ceea ce înseamnă managementul sistemului de Sănătate, dar este de departe cea mai bună opțiune pe care o avem în acest moment”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna spune că Vlad Voiculescu a avut probleme de comunicare din cauză că „muncește foarte mult”.

„Vlad nu a stat deloc în dulap în aceste luni. Da, sunt de acord, nu i-a ieșit comunicarea corect. Atunci când muncești foarte mult, comunici mai puțin performant. Când ai o criză după alta, unele comunicări nu sunt foate inspirate”, a spus vicepremierul Barna.

Acesta a acuzat o „campanie de linșaj mediatic”, însă când i s-a spus că ministrul a oferit muniție, a recunoscut că „a avut poziționări mai puțin inspirate”.

Barna a mai spus că „există suficientă rațiune la toți cei trei parteneri din coaliție pentru a trece peste valul de emoții”, generat de tensiunile dintre PNL și USR PLUS.

„Vrem să funcționăm ca bărbați de stat și mai puțin ca puștani de stat”, a mai spus copreședintele USR PLUS.

Citește și Ludovic Orban: Menținerea lui Voiculescu, decizia exclusivă a USR PLUS. Privim îngrijorați cum a gestionat ministerul

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri