Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: „Bucureștiul e exemplu de manual de eșec în ceea ce privește sistemul de termoficare”

Data publicării:
tevi din santier pentru reabilitarea rețelei de termoficare, în București
În 2023 au fost reabilitați 50 de kilometri de conductă de termoficare în București. Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL Bucureşti, ministrul Energiei Sebastian Burduja, l-a atacat luni pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, și a afirmat că Bucureştiul „e exemplu de manual de eşec în ceea ce priveşte sistemul de termoficare”, informează news.ro.

„Bucureştiul, din păcate, e exemplu de manual de eşec în ceea ce priveşte sistemul de termoficare. Alte oraşe din ţară şi din lume ar da orice să poată avea un sistem de termoficare centralizat”, a declarat luni seară, la Antena 3, Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei afirmă că acest sistem este mult mai eficient, mult mai ieftin, mult mai puţin poluant.

„Din păcate, primarul Nicuşor a reabilitat vreo 2 kilometri pe fonduri europene, deci a pierdut din POIM câteva sute de milioane de euro şi sunt bani pierduţi definitiv pentru Bucureşti, e adevărat a fazat proiectul deci va atrage sau nu alţi bani europeni. Dacă va fi schimbat avem şanse mai mari să tragem mai mulţi bani europeni pentru reabilitarea sistemului de termoficare”, a mai declarat liderul PNL Bucureşti.

Burduja a spus că sunt sute de kilometri de reţea care trebuie înlocuiţi .„O asemenea dimensiune a problemei nu mai există nicăieri în România”, a adăugat Burduja. Conform lui Nicușor Dan, în 2023, au fost reabilitați 50 de kilometri de conductă de termoficare.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri