CA SĂ ARATE BINE. Deputaţii şi senatorii scot de la naftalină poze din tinereţe

Data publicării:
08012013 20photoshop-42614

Odată cu îndeplinirea formalităţilor de preluare a mandatelor, aleşii au trecut şi prin faţa aparatului de fotografiat. Pozele făcute în grabă cu zeci de jurnalişti şi funcţionari în jur par să nu-i fi mulţumit pe cei mai mulţi dintre ei.

Proaspăt aleasă deputat de Teleorman, Cătălina Ştefănescu a decis că este mai bine pentru imaginea ei ca pe site-ul Camerei să posteze fotografia din campania electorală făcută în condiţii mult mai bune.

Mare grijă în alegerea pozelor care o înfăţişează are şi deputatul democrat liberal, Elena Udrea. Machiajul, coafura, poate chiar şi Photoshop-ul arată o imagine impecabilă şi în fotografia de anul acesta, dar şi în cea făcută în urmă cu patru ani. Este concurată, cu succes, de Cristina Pocora, aleasă şi ea pentru a doua oară în Parlamentul României.

Nici doamnele aflate la primul mandat nu se lasă mai prejos atunci când vine vorba de gestionarea imaginii. Ana Birchall, de exemplu, ne trimite un surâs larg dintr-o fotografie lucrată profesionist.

Nu fac compromisuri la acest capitol nici aleşi cu mai puţină notorietate. De exemplu, deputatul de Argeş, Simona Bucura-Oprescu sau Florica Cherecheş, aleasă deputat de Bihor din partea Partidului naţional Liberal.

Concurenţa doamnelor nu-i sperie pe bărbaţi când vine vorba de frumuseţe. Ne-o demonstrează deputatul PSD Claudiu Manda. El şi-a ales cu mare grijă fotografia şi în 2008 dar şi acum.

Unii politicieni au refuzat să se confrunte cu trecerea timpului şi au apelat la poze făcute cu ani în urmă. În 2008, pe site-ul Senatului, Miron Mitrea ni se prezenta cu ochelari şi mult mai grizonat, aşa că a revenit la fotografia din 2004. La acelaşi tertip a apelat şi premierul Victor Ponta care a preferat imaginea lui din 2008, neafectată de responsabilităţile funcţiilor de şef de partid şi de guvern.

Roberta Anastase a renunţat la fotografia în care era imortalizată în biroul său de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi ne prezintă o imagine mai tinerească, din vremea în care era începătoare în ale politicii.

Deputatul Relu Fenechiu a postat pe site-ul Camerei poza din campania electorală în care s-a ajutat şi de beneficiile machiajului. La fel a procedat şi social-democratul Florentin Gust, mult mai atent de această dată cu imaginea sa decât în urmă cu patru ani.

Timpul pare să curgă în sens invers pentru fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Fotografia făcută în urmă cu patru ani ni-l arată cu părul alb. Cel puţin din fotografia oficială reiese că a întinerit. Sunt şi parlamentari care nu şi-au cosmetizat imaginea. De exemplu, din fotografiile lui Crin Antonescu se poate vedea ce urme au lăsat cei 20 de ani de politică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri