Ce scrie presa niponă despre românii care i-au cerut scuze premierului japonez, după o „vizită lipsită de protocol și diplomație”

Data actualizării: Data publicării:
japonia
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sute de români i-au transmis mesaje în care îi cer scuze premierului japonez Shinzo Abe pentru primirea de care acesta a avut parte la prima sa vizită oficială în România.

japonia
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Totul în condiţiile în care Shinzo Abe nu a mai avut cu cine să se întâlnească la Guvern, după ce premierul Mihai Tudose şi-a dat demisia. Şi, cum s-a trezit cu un gol în programul oficial, s-a alăturat planurilor soţiei sale şi a vizitat Muzeul Satului, în loc să discute despre investiţii cu oficialii români.

Japan Today scrie că „sute de români i-au transmis scuze premierului Shinzo Abe, a cărui vizită în România, la finalul unui turneu european, a fost lipsită de protocol și diplomație. În primul rând, prânzul și discuțiile programate pentru marți cu omologul său român au fost anulate după demisia neașteptată a lui Mihai Tudose, cu o seară înainte.

Având câteva ore libere înainte de întâlnirea cu președintele României Klaus Iohannis, Abe a făcut o vizită neprogramată la Muzeul Satului. Rușinați, românii i-au cerut scuze lui Abe pe pagina de Facebook a Ambasadei Japoneze”, scrie Japan Today, care citează mai multe mesaje lăsate de internauți pentru premierul nipon.

Citeşte şi: De ce convine Rusiei eşecul vizitei lui Abe 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri