Ce spune Nicușor Dan despre demisia din Parlament

Data publicării:
nicusor dan
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele demisionar al Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a declarat, joi seara, că dacă forurile superioare ale formațiunii vor lua o decizie contrară celei anunțate de Biroul Național al USR, care s-a pronunțat împotriva redefinirii familiei în Constituție, va face o cerere de reînscriere în partid. În plus, nu a luat o hotărâre privind o eventuală demisie din Parlament.

Nicușor Dan
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Mi-am dat demisia, am trimis-o prin e-mail la Biroul Local al filialei sector 6. În secunda în care ei se vor întruni, vor lua act de demisie (...) Numai că în situația aceasta, chiar dacă USR este o instituție tânără și are aspecte fragile, există un statut care prevede că atunci când președintele este în imposibilitatea să își exercite mandatul, vicepreședintele care a avut cele mai multe voturi la Congres preia conducerea interimară, în persoana lui Elek Levente, o persoană foarte bună pentru poziția aceasta. Partidul mai are niște foruri mai înalte decât cel care a luat decizia de ieri și forurile acestea pot să ia decizia contrară, în sensul că nu ne pronunțăm pe referendumul pentru familie. În situația aceasta eu voi face o cerere de reînscriere în partid”, a declarat Nicușor Dan, la TVR, potrivit Agerpres.

El a menționat că aceste foruri superioare ale USR se vor întruni în două-trei săptămâni și consideră că, indiferent dacă el va reveni asupra demisiei sau nu, are încredere că "ei vor face tot ce e mai bine pentru România".

În privința unei eventuale demisii și din Parlament, Nicușor Dan a precizat că va lua o decizie după ce se va consulta și cu parlamentarii USR-iști.

Deputatul Nicușor Dan a declarat, joi, că a demisionat din funcția de președinte al USR, dar și din calitatea de membru de partid, având în vedere, printre altele, decizia Biroului Național al formațiunii, care s-a pronunțat împotriva redefinirii familiei în Constituție.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri