Ciolacu anunță ce vor păți parlamentarii PSD care nu vor vota moțiunea de cenzură

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu - captura

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri seara, că parlamentarii formațiunii care votează împotriva moțiunii de cenzură sau lipsesc nemotivat de la vot nu vor mai candida pe listele formațiunii la alegeri. El a mai spus că, în prezent, PSD se bazează pe 232 de voturi, lipsindu-i, deci, teoretic, un singur vot pentru a determina căderea Guvernului Ludovic Orban.

„Matematic avem 232 de voturi. Am luat o decizie. În cazul în care un parlamentar PSD nu votează moțiunea sau lipseste nemotivat în ziua în care va fi votul, o perioadă, respectiv până după alegerile generale, va fi suspendat din PSD. Cu alte cuvinte, nu va participa pe listele Partidului Social Democrat la viitoarele alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai spus că în prezent moțiunea de cenzură este susținută de trei formațiuni, respectiv PSD, UDMR și Forța Națională.

„Continuăm negocieri cu formațiuni politice, cât și cu parlamentari independenți”, a mai spus Marcel Ciolacu. „Avem şi o strategie făcută în comun cu colegii mei din teritoriu, punctual, cu anumiţi parlamentari independenţi sau neafiliaţi”, a adăugat președintele Camerei Deputaților, vineri seară, după şedinţa CEx al PSD.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri