Ciolacu, despre rotativa guvernamentală: Se va face cât mai repede, după ce se termină greva profesorilor

Data publicării:
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, participă la evenimentul de lansare a versiunii în limba română a 'Cartei Albe a IMM-urilor din România', în București, joi 6 octombrie 2022.
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că, în cazul în care profesorii acceptă oferta Guvernului şi opresc greva generală, reîncep negocierile în coaliţie pentru rotaţia premierilor, transmite Agerpres.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă un răspuns pozitiv din partea sindicatelor din educaţie, miercuri seară, înseamnă redeschiderea negocierilor pentru rocada premierilor, Ciolacu a spus: „Categoric, da. În acest moment avem un protocol, nu avem altă decizie care să infirme. În acest moment nu sunt discuţii despre modificarea protocolului. În primul rând să avem închisă greva profesorilor, a fost o condiţie”.

El a menţionat că din momentul în care încetează greva profesorilor rotaţia premierilor se va face „cât mai repede”.

Întrebat dacă este pregătit să preia funcţia de premier, Marcel Ciolacu a spus: „După cum vedeţi, sunt la fel de activ ca şi până acum. Sunt foarte pregătit şi nu am nicio problemă”.

Preşedintele PSD a afirmat că, indiferent de compoziţia politică a viitorului Guvern, rămâne în vigoare decizia ca numărul de ministere să fie reduse cu două.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri