Ciolacu: Suspendarea lui Arsene din funcția de președinte PSD Neamț ar detensiona situația

Data actualizării: Data publicării:
Ionel Arsene
Ionel Arsene Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că suspendarea lui Ionel Arsene din funcția de președinte PSD Neamț pe perioada anchetei privire la prăbușirea podului de la Luțca „ar detensiona” situația.

„Nu ştiu cui să-i cer mai repede explicaţii: constructorului, preşedintelui Consiliului Judeţean, ISC-ului, Ministerului Dezvoltării. Părerea mea este că ancheta trebuie să se desfăşoare rapid. Am înţeles că există o solicitare - am vorbit cu domnul Sorin Grindeanu - şi la nivelul CNAIR-ului de a se face o expertiză rapidă. Am văzut implicarea prim-ministrului, care a şi propus acolo un proiect al Armatei, ca cetăţenii să nu aibă de suferit”, a spus Marcel Ciolacu.

„Din punct de vedere politic, am vorbit cu domnul Arsene, nu ştiu cine are implicarea mai multă cu adevărat. Consiliul Judeţean este beneficiar, dar nu cel care urmăreşte fazele nici de proiectare, nici de expertiză. Şi eu cred că domnul Arsene are maturitatea politică - eu ştiu că este un bun coleg - şi în perioada anchetei cred că o suspendare a dânsului din funcţia de preşedinte a PSD-ului de la Neamţ ar detensiona acest moment, până când vin rezultatele anchetei”, a continuat el.

„Am avut discuţii, deoarece este colegul meu şi este normal să avem aceste discuţii. Ca toţi românii, sunt îngrijorat de ce se întâmplă. Am înţeles că la nivelul Ministerului Transporturilor există obligativitatea de a fi controlate aceste poduri, care sunt în subordinea Ministerului Transporturilor, din 6 în 6 luni să fi verificate - informaţie pe care mi-a dat-o domnul ministru al Transporturilor. Trebuie să vedem ce este executat la Dezvoltare”, a explicat continuat el.

Podul peste râul Siret de la Luţca, din judeţul Neamţ, s-a prăbuşit săptămâna trecută, în timp ce pe el treceau un autocamion cu nisip şi o autoutilitară. O persoană a fost rănită.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri