Cioloș, despre referendumul anunțat de premier: Au masacrat legislația în favoarea infractorilor. Dancilă și colegii ei să o repare

Data publicării:
ciolos face declaratii cu mana dreapta ridicata
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Dacian Cioloș, președintele PLUS, a criticat-o pe Viorica Dăncilă pentru anunțul privind un eventual referendum pentru însăprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie, în contextul tragediei de la Caracal.

„Doamna Dăncilă a uitat că se află la guvernare. Ar fi trebuit să știe de la colegii de partid și de guvern că nu e nevoie de convocarea unui referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie. Este nevoie de întărirea legislației, de profesionalizarea instituțiilor, de competență, de simplificarea procedurilor, de instituții capabile să își protejeze cetățenii - adică de exact opusul a tot ceea ce face PSD de ani buni încoace”, a afirmat, sâmbătă, Dacian Cioloș, pe pagina de Facebook.

„Așa cum au masacrat legislația penală în favoarea infractorilor, doamna Dancilă și colegii dumneaei ar putea foarte simplu să o și repare. Lansarea ideii unui referendum arată că, de fapt, nu are de gând să facă acest lucru”, mai arată președintele PLUS.

Gheorghe Dincă, suspectul principal de la Caracal, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzațiile de viol și trafic de minori.

Tribunalul Dolj este instanța care a decis arestarea preventivă a lui Gheorghe Dincă, după ce suspectul a fost reținut pentru 24 de ore în această dimineață.

Gheorghe Dincă este tată a trei copii. În casa lui a fost găsit un bidon cu resturi umane și bijuterii în special inele, care i-ar fi aparținut Alexandrei.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată.

Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri