Exclusiv Ciucă, despre relația cu PSD: Eu nu am văzut să bage cineva mâna cuiva în buzunar

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu si nicolae ciuca
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și președintele PNL, Nicolae Ciucă. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi, în emisiunea Jurnalul de seară, la Digi 24, în legătură cu declarațiile prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, potrivit cărora liberalii sunt într-o coaliție cu PSD pentru a-i păzi pe social-democrați să nu bage mâna în buzunarele românilor, că el nu a văzut pe nimeni să facă acest lucru. „Eu nu am văzut să bage cineva cuiva mâna în buzunar”, a declarat Ciucă. 

„Am înțeles să construim această Coaliție pe bază de responsabilitate, iar PNL de când a intrat la guvernare a avut o perspectivă cât se poate de onestă, de loială și de responsabilă. Tot acest comportament a fost îndreptat către ceea ce poate să reprezinte crearea de venituri, și cresterea economică”, spune Nicolae Ciucă. 

Întrebat dacă există un risc pentru români ca PSD să le bage mâna în buzunar și dacă e de acord cu Rareș Bogdan, Ciucă spune: „Sunt declarații politice. Eu nu am văzut să bage cineva mâna cuiva în buzunar. Dacă ne referim la perspectiva politică, pe abordare a alocărilor pe segmentul social, trebuie să avem mai multă grijă pentru că odată cu o decizie luata într-o anumită direcție este clar că dezavantajăm deciziile și măsurile  care ar trebuie să fie echitabile pentru toate categoriile socio-profesionale”.

Într-o intervenție la Jurnalul de seară, la jumătatea lunii noiembrie, Rareș Bogdan a declarat că PNL nu pune capăt coaliției cu PSD pentru că liberalii îi păzesc pe social-democrați să nu fure banii românilor: „Astăzi trebuie să îi păzim, să nu bage mâinile și mai mult în bugetele companiilor private și în buzunarele românilor. Sincer, sunt unul dintre cei care regretă profund că nu am încercat să facem o coaliție de dreapta și oricând vom avea posibilitatea să o facem de dreapta, vom încerca asta. Ultimele săptămâni mi-au arătat că nu pot avea încredere în PSD”.

„Dacă ar fi după mine, eu aș încerca de mâine. (...) Pentru PSD există doar bugetari și pensionari, nu există companii private. I-am văzut în doi ani, nu-i interesează mediul economic privat, capitalul românesc. (...) Devine din ce în ce mai insuportabil să stăm cu ei. O singură propunere de mărire de impozit sau de taxă va duce la ruperea Coaliției”, mai spunea Rareș Bogdan.

 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri