Ciucă îi critică pe Ciolacu și Muraru pentru scandalul din SUA: Rufele se spală în familie

Data actualizării: Data publicării:
ciuca si ciolacu
Președintele PNL Nicolae Ciucă și liderul PSD, Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

"Rufele se spală în familie", a declarat liderul liberal Nicolae Ciucă, într-o primă reacție a sa privind scandalul dintre premierul Marcel Ciolacu și ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru.

Premierul a spus că l-ar fi rechemat în țară pe Andrei Muraru dacă ar fi fost președinte.

La rândul său, președintele liberal spune că rufele nu se spală în public, iar astfel de situații pătează imaginea României pe plan extern.

Nicolae Ciucă, președintele PNL: "Indiferent de situație, atunci când vine vorba de imaginea României, îndeosebi în afara granițelor, nu trebuie să fie pătată de problemele care disonează în politica interna. Acolo fiind vorba și de un spectru diplomatic care are finețea lui, relevanța lui, cu atât mai puțin trebuia să aibă loc un astfel de moment.

Și, neavând detalii pentru că nu am discutat cu niciunul dintre actorii acestei situații, mă feresc să speculez, dar pot spune că nu așa se face diplomație, politica externă. Știți ce frumos se spunea de mici, rufele se spală în familie."

Marcel Ciolacu a declarat că, dacă ar fi fost în locul lui Klaus Iohannis, l-ar fi retras de urgență din funcție pe ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, după reacţia acestuia în timpul vizitei oficiale pe care premierul o efectuează în SUA. Reacţia premierului vine după ce ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a afirmat că a fost exclus de la întâlnirele politice pe care premierul Marcel Ciolacu le va avea în Statele Unite ale Americii şi a declarat, la întâlnirea cu românii din SUA, că rolul său în această vizită s-a încheiat.

Într-o intervenție la Digi24, prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan a declarat că după ce Marcel Ciolacu va veni din SUA va exista o discuție în Coaliție despre scandalul cu ambasadorul român în Statele Unite, Andrei Muraru. 
 
 
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri