Ciucă îi dă replica lui Ciolacu, după ce a amenințat cu demisia: „Suntem aici pentru oameni, nu pentru funcţii”

Data publicării:
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele liberal Nicolae Ciucă afirmă că PNL a intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate și a îndemnat guvernanţii care au uitat această motivaţie să-şi reamintească de angajamentul lor, după ce liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a amenințat că îşi depune mandatul dacă PNL iese de la guvernare.

„Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate. În politică, în guvern, în societate. Îndemn guvernanţii care au uitat această motivaţie în ultimii ani să îşi reamintească de angajamentul lor, să îşi aducă aminte ce ne-am propus să realizăm pentru români şi pentru ţară, în vremuri complicate. În contextul acestor zile, saturat de discurs politic, să nu uităm că suntem aici pentru oameni. Nu pentru noi şi nu pentru funcţii. Să ne amintim ce le-am promis românilor. Nu am promis nimănui conflicte, nu asta e menirea noastră aici”, a scris Nicolae Ciucă joi, într-un mesaj pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El a amintit de jurământul făcut românilor, „pentru care conflictele şi discuţiile despre funcţii nu înseamnă nimic” şi nu le fac viaţa mai bună.

„Ne aşteaptă încă multă muncă în următorii ani. Avem oportunitatea să aducem mai mulţi bani europeni, să îmbunătăţim sistemul de sănătate, să creştem veniturile tuturor şi să dezvoltăm comunităţile. Asta e promisiunea noastră şi este jurământul pe care l-am făcut românilor, pentru care conflictele şi discuţiile despre funcţii nu înseamnă nimic şi nu le fac cu nimic viaţa mai bună”, precizează Nicolae Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că, dacă PNL iese de la guvernare, va merge la președintele Klaus Iohannis să-și depună mandatul. De asemenea, a mai adăugat că „cel mai bine pentru el și colegii săi ar fi fost să nu intre la guvernare”, pentru că altfel, în prezent, ori am fi avut alegeri anticipate, ori PSD ar fi avut cu 5 în față la alegeri. 

„Dacă e o decizie politică a partenerilor de Coaliție să se retragă de la guvernare, președintele Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru. Eu am intrat în acest proiect după o discuție inclusiv cu președintele României că vom duce această Coaliție și guvernare cel puțin până în 2024. Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut prim-ministru timp de trei ani şi jumătate, având un scor electoral de 20%, şi ni se pare normal să avem în continuare prim-miniştri sau anumite decizii, cred că este o abordare greşită”, a spus premierul.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri