Exclusiv Ciucă: Nu confirm că eu sunt candidatul PNL la prezidențiale

Data actualizării: Data publicării:
Nicolae Ciuca susține o conferință de presă la Chișinău, în Moldova, pe 23 martie 2023.
Nicolae Ciucă, preşedintele PNL. Profimedia Images

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri seară, în emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss, la Digi24, că nu el este candidatul PNL la alegerile prezidențiale, deși surse politice au declarat astăzi că, în cadrul reuniunii liberalilor de la Sinaia, Ciucă și-a asumat acest lucru. 

Întreaga intervenție a liderului PNL, Nicolae Ciucă, în materialul video.

Întrebat de jurnaliștii Digi24, Alexandru Rotaru și Robert Kiss, dacă în timpul reuniunii liberalilor de la Sinaia și-a asumat candidatura la alegerile prezidențiale, Ciucă a negat acest lucru. „Nu confirm această informație pentru că nu a fost o decizie luată în acest sens”, a spus el.

„Am decis să abordăm anul electoral ca un partid de sine stătător”

Ciucă a declarat că o singură decizie a fost luată la Sinaia, în urma sondajelor făcute, fiind vorba de „abordarea anului electoral 2024 ca un partid de sine stătător”. Liderul PNL precizează că acest lucru nu va influența guvernarea în perioada următoare. 

„Partidul Național Liberal s-a reunit la Sinaia și s-a luat o singură decizie care se bazează pe rezultatele mai multor sondaje pe care le-am solicitat să consultăm opinia publică și membrii PNL și conducătorii filialelor din teritoriu. Iar această decizie a vizat abordarea politică a anului electoral 2024 pentru că suntem un partid politic ce îți dorește să aibă o strategie și să continue să aducă întreg ansamblul de instrumente politice de care dispune astfel încât să aibă posibilitatea ca în 2024 să-și îndeplinească obiectivele. (...)

Astăzi, în unanimitate, am decis ca folosind motto-ul istoric al Partidului Național Liberal „Prin noi înșine” să abordăm anul electoral ca un partid de sine stătător, fără a afecta actul de guvernare. (...) Ne-am asumat să câștigăm toate rundele de alegeri”, a mai spus Ciucă. 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri