Ciucă: Românii îşi doresc comasarea alegerilor de anul viitor

Data actualizării: Data publicării:
Ciuca la o sedinta geuvern
Premierul Nicolae Ciucă Foto: Facebook / Guvernul României

Liderul PNL Nicolae Ciucă a explicat că sondajele partidului arată că, într-o proporţie majoritară, cetăţenii îşi doresc comasarea alegerilor de anul viitor, iar liberalii au discutat acest subiect în şedinţa de joi a Biroului Politic Naţional.

„Dacă există posiblitatea legală ca numărul alegerilor să fie redus vom veni cu o propunere, vom discuta în coaliţie. Dacă nu se va găsi o soluţie vom derula patru rânduri de alegeri”, a completat premierul.

„Este o propunere pe care am discutat-o în şedinţa de astăzi şi am decis ca la nivelul specialiştilor din partid să se analizeze care sunt elementele clare de legalitate pentru o astfel de măsură şi decizie, ţinând cont că din sondaje într-o proporţie majoritară cetăţenii îşi doresc reducerea numărului de alegeri. Dacă ne uităm, anul viitor există patru runde de alegeri. Din experienţa anilor anteriori putem să desluşim cât se poate de simplu că practic activitatea concretă guvernamentală, administrativă centrală şi locală va fi ocupată cu realizarea alegerilor. Ca atare, dacă există posiblitatea legală ca numărul alegerilor să fie redus vom veni cu o propunere, vom discuta în coaliţie. Dacă nu se va găsi o soluţie vom derula patru rânduri de alegeri”, a declarat Nicolae Ciucă, la finalul BPN al PNL de joi, întrebat despre subiect.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri