CONTROVERSE. Ce spune opoziția despre ordonanța de modificare a legii audiovizualului?

Data publicării:
29112012 20ordonanta 20opozitie-35918

Parlamentarii Uniunii Social Liberale spun că Ordonanţa de urgenţă, care modifică Legea Audiovizualului nu va fi publicată în Monitorul Oficial până la alegeri şi nici nu va rămâne în forma actuală.

„Nu are nicio legătura cu campania electorală. Ordonanța, indiferent când va fi publicată, nu va produce efecte în această campanie electorală. Trebuie să treacă și pe la Ministerul Justiției și pe la Finanțe și o să avem forma finală. Nu va intra în vigoare în această campanie și nu va produce efecte până pe 9 decembrie”, a spus Cătălin Ivan, europarlamentar PSD.

Această opinie este împărtăşită şi de specialişti care spun că ordonanţa nu va avea efecte în această campanie electorală.

„Cred că a fost o încercare de a da o plată cu o monedă unor grupuri de influență de media care au cerut ceva în momentul ăsta și asta nu va ajunge vreodată să fie o masură legală. E mai degrabă un proiect care a mulțumit pe cineva acum. A vrut să arate la ce presiuni este supus și a arătat acest proiect care a fost scăpat. Nu cred că va putea să treacă”, a spus sociologul Vasile Dâncu.

„Principala problemă e una de transparență. Faptul că s-a făcut pe sub masă, fără ca operatorii, cabliștii etc. să știe ceva, din start avem un mare semn de întrebare. E mare păcat că s-a ajuns aici cu o guvernare viitoare de 60%”, a declarat Valeriu Turcan, consultant politic.

Una dintre modificările controversate se referă la suspendarea sancţiunilor date de CNA până la o decizie definitivă a instanţei.

„M-aş fi aşteptat ca ordonanța de urgență să desfiinţeze de tot CNA, pentru ca USL în drumul spre putere. E motivul pentru care cerem Avocatului Poporului, care tace în buna tradiţie, să se sesizeze și să se adreseze Curții Constituționale spre contestarea acestei decizii”, a fost reacția lui Mihai Răzvan Ungureanu, candidat ARD în Arad.

Partidul Poporului este nemulțumit că ordonanța nu a fost dezbătută suficient de instițutiile direct implicate.

„Nimic nu justifică acestă grabă decât interesul unui singur om, Dan Voiculescu care să impună trustrul Impact pe piață printr-o concurență neloială. Această ordonanță este comandată și scrisă de Dan Voiculescu”, a declarat Maria Stavrositu, candidat PP-DD.

Ordonanța de Urgență care modifică Legea Audiovizualului nu a fost publica până acum în Monitorul Oficial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri