Crin Antonescu, despre Legea descentralizării, după decizia CCR: „Trebuie să ne reapucăm de această operă legislativă”

Data publicării:
sala CCR ccr ro-1

Copreședintele USL a explicat să se așteaptă motivarea deciziei CCR privind neconstituționalitatea proiectului de lege, pentru a putea reveni, pentru a modifica și pentru a aborda din nou această temă.

„Problema este că avem nevoie de descentralizare și problema este că, în raport și în respect cu părerea Curții Constituționale, atunci când, repet, vom avea toate componentele ei, mai ales motivarea, trebuie să ne reapucăm de această operă legislativă pe care o reclamă descentralizarea”, a declarat Crin Antonescu, la Digi24.

CCR a dat publicității vineri un comunicat de presă, prin care a detaliat care sunt principalele argumente pe baza cărora a luat decizia de a declara neconstituțională Legea descentralizării.

Noi discuții ar putea începe săptămâna viitoare în USL pe această temă. Preşedinţii Consiliilor Judeţene vor ca proiectul să fie refăcut.

Discuţiile pentru corectarea legii în conformitate cu decizia CCR ar putea începe săptămâna viitoare între Liviu Dragnea şi Klaus Iohannis, cei care au iniţiat proiectul din partea PSD şi PNL.

Preşedinţii consiliilor judeţene, cei care ar urma să primească mai multe instituţii în subordine, deci mai multă putere, încă speră că legea va fi adoptată.

„Săptămâna viitoare, probabil că cele două echipe de negociere se vor reîntâlni să înceapă să corecteze ceea ce Curtea a spus că nu este în perfectă legalitate. Iohannis este preşedintele echipei de la PNL şi domnul Dragnea de la PSD Noi sperăm ca această lege să fie adoptată”, a spus Răducu Filipescu, preşedintele CJ Călăraşi.

Preşedinţii consiliilor judeţene atrag atenţia nu numai la forma legii privind descentralizarea, ci şi la efectele ei pentru bugetele autorităţilor locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri