Crin Antonescu: Nu vom scrie în Constituţie ce atribuții vor avea regiunile

Data publicării:
crin antonescu1 RESIZE-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu-3

Liderul liberal a mai spus că, deşi este nevoie de o descentralizare a administraţiei publice care să conducă la o mai bună integrare europeană, România trebuie să rămână un stat unitar şi să evite pericolul federalizării.

„Trebuie să apară regiune ca autoritate publică. Pentru că altfel nu putem să facem regionalizarea. Evident că nu vom scrie în Constituție nici ce atribuții în detaliu au regiunile, nici care sunt și câte sunt, nici care e capitala lor, nici cum se alege președintele sau reprezentantul, cum l-om numi. Însă trebuie să apară, pentru că e vorba de un nou element în arhitectura autorității publice din România”, a declarat Crin Antonescu.

„Evităm din toate punctele de vedere pericolul unui embrion de federalizare. Și asta nu vizează, cum cred unii, doar regiunile cu altă majoritate etnică. Pericolul unei federalizări e unul care se poate petrece la fel de bine și în zone în care majoritatea e curat românească”, a mai spus liderul liberal, care este și președintele Comisiei de revizuire a Constituţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri