Crin Antonescu renunță să mai candideze la președinția României 

Data publicării:
crin antonescu pnl ro-2

Cel mai probabil, anunțul său surprinzător deschide calea pentru o candidatură a lui Klaus Iohannis la conducerea partidului și la alegerile prezidențiale din toamnă. Acesta a reacționat salutând gestul „unui mare om politic”.

Crin Antonescu a ținut să precizeze că nu face pași înapoi, dar dorește ca drepta să găsească o soluție redutabilă pentru a face „o țară pentru pietoni, nu pentru baroni”.

„Conştient că este întru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei sa facă paşi cât mai concreţi înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunţ intenţia de a nu candida la preşedinţia României şi de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ceea ce înseamnă forţă politică de drepta sau cel puţin cu această pretenţie, de tot ceea ce însemană presă de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de toţi cei care vor să facă din România o ţară pentru pietoni şi nu pentru baroni”, a declarat Crin Antonescu.

Fostul prezidențiabil a mai spus că nu pleacă nicăieri și își pune la dispoziția partidului întreaga experiență.

Crin Antonescu a ieșit din sală imediat după ce a făcut declarația și nu a mai stat de vorbă cu ziariștii.

Ludovic Orban, deputat PNL, a declarat pentru Digi24 că gestul lui Crin Antonescu nu-l surprinde, pentru că este gestul unui lider autentic, care pune deasupra intereselor personale interesele generale. „L-am recunoscut pe prietenul meu de 20 de ani, cel pe care îl pierdusem pentru o scurtă perioadă de timp”, a spus Ludovic Orban.

La rândul său, Theodor Stolojan, europarlamentar PDL, a comentat la Digi24: „Nu era de așteptat, dar cei ce au negociat până în prezent între PDL și PNL proiectul comun, ei au anunțat o anumită procedură pentru desemnarea candidatului (...) Ambele partide au ajuns la concluzia că nu trebui să ne cramponăm de o persoană, de un candidat sau altul, procesul acela care se va parcurge, prin el vom ajunge la desemnarea candidatului”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri