Sari la conținut

Cristian Diaconescu, prima reacție publică după ce a pierdut susținerea președintelui Traian Băsescu

"Călin Popescu Tăriceanu pare să duca dorul vremurilor "bune", când era prim-ministru şi era o speranţă politică şi când se lupta cu Traian Băsescu ca să capete o identitate politica. Aşa că a redezgropat tema suspendarii lui Traian Băsescu, pentru că aşa scria in punctajul pe care l-a primit, unde se zicea că el trebuie să fie buzduganul stângii pe tema suspendării. Dacă prinde la public, e o idee... bună de campanie, peste care se va năpusti PSD-ul. Dacă nu prinde la public, Tăriceanu e lăsat în off-side, situaţie cu care de altfel s-a obişnuit', a scris Diaconescu, candidat independent la prezidenţiale, pe pagina de Facebook.

Diaconescu spune că o posbilă acţiune de suspendare a lui Băsescu are semnificaţia unui "blat Ponta-Tăriceanu" şi comentează: ".Atâta pot blatiştii acum, atât putem să ne aşteptăm să poată şi în viitor (...) Dar nu ne pot ei prosti, pe cât putem noi gândi. Nu pot ei blătui, pe cât putem noi acţiona. Nu pot ei plagia cât putem noi construi".

"Cât despre tema suspendării, mă rezum la a spune doar atât: "Mi-ar părea teribil de rau ca preşedintele Traian Băsescu să cadă, pe ultima sută de metri, victima blaturilor din politică. Ar fi nedemn şi nedrept. Pentru toată lumea"", a mai scris fostul ministru de Externe, pe pagina sa de Facebook.

Ideea suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu a fost evocată, joi şi vineri, atât de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cât şi de premierul Victor Ponta, cei doi motivând cu implicarea lui Băsescu în acţiuni electorale ale PMP.

Cristian Diaconescu a anunțat că va candida independent la alegerile prezidențiale, după ce inițial a avut sprijinul președintelui Traian Băsescu pentru a candida din partea Partidului Mișcarea Populară. Confruntat cu nemulțumiri în rândul PMP legate de candidatura sa, fostul consilier s-a retras din partid, iar prezidențiabilul PMP a devenit Elena Udrea, care a primit sprijinul președintelui Traian Băsescu.