Cseke Attila îl contrazice pe Stelian Ion: Programul „Anghel Saligny” a fost trimis în original în 25 august la Ministerul Justiției

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Cseke Attila, în Parlament
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţie. Foto: Facebook

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a spus miercuri că nu avea cum să dea un aviz pe Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny pentru că, până în prezent, nu a primit proiectul în original. Ministrul Dezvoltării, Atilla Cseke, îl contrazice și spune programul Anghel Saligny a fost trimis pentru avizare la ministerul Justiției în urmă cu o săptămână. Digi24 a intrat în posesia acestei solicitări, potrivit căreia documentul a ajuns în original în 25 aprilie la Ministerul Justiției.

Legat de avizul MJ la proiectul Anghel Saligny, nici până la această oră nu a venit la MJ originalul acestui proiect, deci nu avea cum să fie dat acest aviz. Termenul stabilit prin HG este de 4 zile, deci, fiind un proiect atât de important şi având numeroase observaţii, eu cred că trebuie citit cu mare atenţie acest proiect, nu pe grabă. MJ îşi asumă toată responsabilitatea, nu doar persoana ministrului Justiţiei, sunt acolo profesionişti desăvârşiţi, şi când acest specialişti în drept, care au şi experienţă vastă, aduc aminte observaţii, acele observaţii trebuie respectate", a spus Stelian Ion.

El a adăugat că Ministerul Justiţiei a primit doar o copie a proiectului.

A fost transmisă în copie, la începutul procedurii, o variantă, trebuie văzut dacă noua variantă coincide cu ce am avut şi trebuie analizate toate acele argumente. Eu nu am ştiut că în această dimineaţă se va pune pe ordinea zi. Este greu de văzut dacă MJ poate să dea un aviz până la ora 19,00, câtă vreme dosarul nu a venit la minister. În momentul în care va veni la minister, voi analiza dosarul, dar termenul este de 4 zile, deci trebuie să fim foarte clari şi să citim HG, a spus Stelian Ion, potrivit Agerpres.

Contactat de Digi24, Cseke Attila a spus că documentul a fost trimis în original în 25 august la Ministerul Justiției.

Și premierul Florin Cîțu a spus că a discutat despre acest subiect cu ministrul Dezvoltării.

A fost trimis originalul acestei ordonanțe la Ministerul Justiției pe 25 august”, a spus el.

Întrebat dacă va fi aprobat acest proiect cu riscul ca USR PLUS să iasă de la guvernare, premierul a răspuns: Acest proiect va trece. Dacă are toate avizele şi procedurile îndeplinite, trece.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri