Dacian Cioloș ar putea fi propunerea PNL de premier

Data publicării:
Dacian Ciolos sedinta de guvern_gov.ro

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a lăsat să se înțeleagă, sâmbătă, că șeful executivului, Dacian Cioloș, ar putea fi susținut de liberali pentru a conduce guvernul și după alegeri, chiar dacă acesta nu se înscrie în partid. 

ciolos

„Sperăm să avem o formulă de guvernare care să însemne şi un premier, însă toate lucrurile la vremea lor. Sfârşitul lunii octombrie ne va găşi pregătiţi cu toate, program, liste, eventual cu o propunere de premier”, a spus Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Vasile Blaga.

„Afilierea la un partid politic, simpatia pentru un partid nu înseamnă un carnet de partid. Un premier care ar declara că se consideră compatibil cu PNL mi se pare o variantă de luat în calcul”, a declarat Alina Gorghiu. 

„Candidatul de premier nu obligatoriu trebuie să aibă carnet de partid, guvernul însă trebuie să fie politic, din partidele care vor face majoritatea, după alegeri”, a precizat ea. 

Liderul PNL a precizat că a avut discuţii cu Dacian Cioloş despre programul de guvernare şi a spus că liberalii au transmis ce idei au şi ce doresc să preia de la acesta. Gorghiu a menţionat că discuţiile cu premierul Cioloş vor continua și a adăugat că speră ca acestuia să îi placă programul de guvernare al PNL.

Întrebată dacă este benefic ca Dacian Cioloş să susţină PNL, din interiorul partidului, Alina Gorghiu a precizat că, din moment ce acesta a spus că nu doreşte să facă acest pas, nu a insistat nimeni să facă asta.

„Nu se aşteaptă nimeni, în afară de presă care speculează că va veni în partid, să facă acest lucru. Nu va face acest pas, pentru că este un om care îşi respectă angajamentele şi eu nu aş mai avea respect pentru domnia sa dacă ar face acest pas înainte de decembrie”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a mai menţionat că varianta ca PNL să vină cu o propunere de premier la alegerile parlamentare ar fi varianta ideală, şi anume să vină „cu un candidat de premier, cu nume, prenume, măsură la pantof”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri