Dan Barna: „Florin Cîțu trebuie să plece”. Prima reacție din USR PLUS după demiterea ministrului Justiției

Data actualizării: Data publicării:
dan barna se uita incruntat peste umar
Dan Barna. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Cîțu trebuie să plece, a spus copreședintele USR PLUS Dan Barna, după ce premierul a anunțat revocarea lui Stelian Ion de la Ministerul Justitiției.

Florin Cițu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cițu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîțu trebuie să plece”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Declarația vine după o zi tensionată în coaliție, în care USR PLUS a amenințat cu ieșirea de la guvernare și cu moțiunea de cenzură, din cauza programului de dezvoltare Anghel Saligny, în valoare de 50 de miliarde de euro.

Ședința de Guvern de la ora 11 a fost suspendată și reluată timp de câteva minute seara, fără o decizie asupra acestui program.

În schimb, premierul a anunțat în urma acesteia că l-a demis pe ministrul Stelian Ion.

„Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion, a spus Cîţu.

Citiți și:
Stelian Ion, prima reacție după demitere: „Florin Cîțu va pleca acasă”. Fostul ministru acuză interese ascunse

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri