Dăncilă anunță că luni dă hotărârea prin care sunt alocați bani primarilor

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila inquam ganea 20190723173942_OGN_1502-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Premierul demisionar Viorica Dăncilă a anunțat, înainte de ședința CEx PSD din această seară, că luni va da hotărârea de guvern prin care sunt alocate fonduri primarilor.

Dăncilă anunțase inițial că dă hotărârea vineri, a doua zi după moțiunea de cenzură.

Luni vom face ședință și vom da și această hotărâre de guvern. Mai era un pic de lucrat la Ministerul Finanțelor. Luni vom da această hotărâre de guvern”, a spus premierul demisionar.

Este vorba despre o finanţare de 6 miliarde de lei pentru lucrări de infastructură locală, în diverse primării, anunțată de Dăncilă la începutul acestei luni, cu o săptămână înainte de votul pe moțiunea de cenzură.

După ce, într-o primă etapă, am aprobat 116 proiecte, acum am ajuns la 500 de investiții aprobate, a căror valoare depășește 6 miliarde de lei. Urmează semnarea contractelor de finanțare, astfel încât astfel de investiții să înceapă în perioada imediat următoare”, spunea Dăncilă în ședința de guvern din 2 noiembrie.

În urmă cu câteva zile, Dăncilă nega acuzațiile că ar fi promis bani primarilor pentru a pune presiune pe parlamentari să nu voteze moțiunea de cenzură. Totuși, ea vorbea despre nemulțumirile oamenilor, în cazul în care primarii nu vor mai primi fondurile pentru dezvoltarea locală.

Am discutat cu primari, am discutat cu oamenii. Cred că mulți se vor răzgândi (n.r. să voteze moțiunea) pentru că atunci cînd se vor întoarce în colegiile lor vor fi întrebați de primari, de oameni. Atunci când primarii nu își vor mai primi fondurile pentru dezvoltarea locală, cred că acest lucru va crea o mare nemulțumire, iar cei care vor să voteze ar trebui să se gândească că se vor întâlni cu oamenii”, spunea premierul.

Pe de altă parte, în ședința liderilor PSD de astăzi, Lia Olguța Vasilescu spunea: „Trebuie să dăm acum pentru primari! Să le dam speranțe, că ei merg pe stradă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri