Dat afară de la Cotroceni. Ghişe anunţă că îl va da în judecată pe Băsescu

Data publicării:
ghise 20exclusiv-36780

Parlamentarul liberal Ioan Ghișe a spus că la recepţia din 29 decembrie, a fost „luat pe sus” şi a fost „scos în stradă”, în afara Palatului Cotroceni, imediat după ce şi-a dus mâna la nodul de la cravată.

Ioan Ghişe, invitat în calitate de senator la recepţie ca şi toţi ceilalţi parlamentari, a purtat pe sub cămaşă un tricou cu un mesaj de protest cu trimitere la faptul că preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit demis în urma referendumului din luna iulie. El a fost escortat afară de lucrătorii SPP atunci când și-a afișat tricoul, așa cum s-a putut vedea în fotografia exclusivă a Digi24, făcută în acel moment.

„Dacă pe un senator al României, aflat la o recepţie, urmare a unei invitaţii oficiale, care nu a comis nicio faptă contravenţională sau infracţională, Traian Băsescu îl aruncă în stradă, fără temei constituţional sau legal, atunci e uşor de înţeles cât respectă Băsescu pe fiecare român şi drepturile sale de cetăţean”, a comentat liberalul, citat de Mediafax.

Bogdan Oprea: „Serviciile de ordine au considerat de cuviinţă să fie îndepărtat”

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, a declarat, joia trecută, în seara recepției, că senatorul liberal Ioan Ghişe a fost îndepărtat de la evenimentul de la Palatul Cotroceni pentru că a creat un incident care i-a deranjat pe ceilalţi invitaţi.

„Cu ocazia recepţiei de Ziua Naţională a României, organizată la Palatul Cotroceni joi seară, a existat un incident, unul dintre invitaţii oficiali încercând să creeze deranj prin modul în care era îmbrăcat şi prin scandări. Serviciile de ordine au considerat de cuviinţă să fie îndepărtat”, a spus purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea.

După ce Curtea Constituţională a decis ca în urma rezultatului referendumului Traian Băsescu să îşi reia atribuţiile, Ioan Ghişe a protestat, mai multe zile la rând, în faţa Palatului Cotroceni, apărând cu pancarte atârnate pe corp, inscripţionate cu mesajele „Poporul a decis, Băsescu e demis” şi „Popor român, eşti suveran”.

Ghişe susţinea atunci că gestul său este „simbolic”, că el este un simplu cetăţean şi că nu s-a consultat în privinţa acestei acţiuni cu colegii din PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri