Deputat PSD: F.Timmermans să asculte poziția noastră, parteneriat nu înseamnă sclavi-stăpâni

Data actualizării: Data publicării:
catalin radulescu 2

România nu trebuie să se aşeze în genunchi în faţa lui Frans Timmermans, spune un deputat PSD. Conform lui Cătălin Rădulescu, vizita oficialului european ar trebui folosită pentru ca Guvernul şi Parlamentul să-şi transmită mesajele către Bruxelles. Nu să le primească pe cele venite de acolo.

Ce ați vrea dumneavoastră să facă cineva din România când vine Timmermans? Să stea în genunchi că vine Timmermans, sau Parlamentul României a ajuns să fie anexa vreunui stat? Vine Timmermans, domne... și dacă vine ce se întâmplă? Parteneriat înseamnă parteneriat, nu sclavi și stăpâni. Parteneriat - trebuie să ne respectăm între noi, nu e cineva șef! Un parteneriat înseamnă că dacă Timmermans vine trebuie să asculte poziția noastră, să respecte Parlamentul României, nu să vină Timmermans... E un partener!”, a declarat Cătălin Rădulescu la emisiunea „Imparțial”. El a mai spus că românii s-au săturat de poziția de „ghiocel” și de „nenaționalism”, acuzându-l pe colegul de platou, liberalul Ioan Cupșa, că PNL ar vinde țara cu totul, dacă ar putea. „De-aia nu vă votează nimeni și n-o să vă voteze românii în vecii vecilor”, a adăugat Rădulescu adresându-i-se lui Cupșa.

„Dacă dl. Timmermans sau oricare domn ar vrea să vină, pai să vină frumos să asculte care este poziția noastră, ce se întâmplă, să respecte un parlament al României! (...) Noi l-am întrebat pe dl. Timmermans, când se duce în Franța și e corupție până la vârf sau în Germania sau în alte țări, ce face dl. Timmermans în țările celelalte unde e corupția așa de mare? În Italia și peste tot...Ce face dl. Timmermans? (...) Nu face nimic în țările alea. Acolo nu-și permite să facă!”, a spus Cătălin Rădulescu. 

Citiți și: Vizită-cheie la București. Vicepreședintele Comisiei Europene cere lămuriri despre ce se întâmplă cu justiția

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, vine joi la Bucureşti pentru o vizită oficială în cursul căreia va avea întâlniri cu oficialități-cheie ale statului român: preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, premierul Viorica Dăncilă, precum şi cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Oficialul european a declarat miercuri că aşteaptă ca autorităţile de la Bucureşti să îi ofere explicaţii cu privire la propunerea de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Urmăriți în materialele video de mai jos discuția din platoul emisiunii „Imparțial” la care au participat Ioan Cupșa, deputat PNL, membru în Comisia juridică, Cătălin Rădulescu, deputat PSD, Eugen Tomac, deputat PMP și Cristian Seidler, deputat USR:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri