Detaliul scos la lumină de scandalul dintre primarul Capitalei și ministrul Mediului: cine este sora Gabrielei Firea

Data actualizării: Data publicării:
Angelica Cobzaru, sora Gabrielei Firea
FOTO: Facebook/ Angelica Cobzaru

Conflictul din ultimele zile dintre ministrul Mediului, Costel Alexe, și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în urma căruia șefa Gărzii de Mediu a fost demisă, scoate la lumină detalii surprinzătoare. Potrivit G4Media.ro, Angelica Cobzaru, care din 2018 ocupă funcţia de director de cabinet la Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, este sora Gabrielei Firea.

Angelica Cobzaru este şefa de cabinet a Gabrielei Dorojan, șefa Gărzii de Mediu, care a fost demisă de ministrul Mediului, Costel Alexe, așa cum rezultă din declarația sa de avere. G4Media.ro a scris în iulie 2019 că prietenul Agelicăi Cobzaru, pompier, a fost propulsat în conducerea a două companii ale Primăriei București.

Costel Alexe a anunțat pe Facebook că, de comun acord cu Gabriela Dorojan a decis încetarea calității acesteia Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu: „În urma discuțiilor avute în ultima perioadă cu doamna Comisar General, Gabriela Dorojan, am convenit de comun acord că este oportună încetarea calității sale de Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu, propunere ce va fi avansată către Guvernul României”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Drept consecință, sora Gabrielei Firea va mai ocupa funcţia de la Garda Naţională de Mediu atât timp cât va mai sta pe scaun şi şefa sa, adică până în momentul în care decizia va fi publicată în Monitorul Oficial.

Conflictul dintre Costel Alexe și Gabriela Firea a escaladat după publicarea unor informații potrivit cărora România va fi pedepsită de Comisia Europeană, care va declanșa procedura de infringement din cauza gropilor de gunoi periculoase pentru sănătatea cetățenilor. Costel Alexe a spus că primarul Capitalei Firea nu a făcut nimic pentru a îmbunătăți calitatea aerului din București. Gabriela Firea a răspuns acid: „e foarte rău că un ministru nu știe ce se întâmplă în București.... Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!”.

Costel Alexe i-a răspuns printr-un mesaj postat pe Facebook: „Mutați-vă dumneavoastră în București! Dumneavoastră locuiți în județul Ilfov. Poate dacă ați locui efectiv în București v-ar păsa mai mult de traficul infernal și de poluare”.

Gabriela Firea anunță că depune plângere pe numele lui Costel Alexe: „A indus panică în rândul populației”

Gabriela Firea a declarat, vineri, că a pregătit o plângere pe numele ministrului Mediului, Costel Alexe, pentru că a indus panică în rândul populației și în rândul corpului diplomatic prin afirmații privind poluarea, subliniind că acesta are interese politice.

Îl așteptăm pe parcursul conferinței de presă, poate apare și domnul ministru sau poate este preocupat într-un apartament să mai salveze niște șerpi. (...) Vor mai exista întâlniri între noi în viața aceasta”, a spus Firea în deschiderea unei conferințe de presă.

De asemenea, primarul Capitalei a mai anunțat că a pregătit o plângere pe numele lui Costel Alexe.

„Am pregătit plângerea împotriva ministrului Mediului, domnul Costel Alexa, pentru că a indus panică în rândul populației afirmând în emisiuni televizate și reluând acele declarații pe pagina sa de socializare că în București, cetățenii ar trebui să poarte mască de protecție și că se respiră otravă. Consider că domnul Alexa a avut sau are un interes și politic și patrimonial făcând aceste afirmații, deoarece în afara faptuilui că induce stare de panică în rândul populației și în rândul ambasadorilor, pune pe fugă sistemul investișionale”, a explicat Firea.

Oamenii de afaceri din Capitală ar putea să își relocheze activitatea, mai punctează primarul Capitalei.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a scris pe Facebook că Firea ar trebui să se mute în Capitală, pentru a vedea că bucureștenii „pur și simplu inhalează otravă”.

„Nu mă las intimidat! Doamna primar Firea, aveți cumva impresia că orașul București e proprietatea dumneavoastră? Îmi recomandați "să mă mut din București" dacă nu îmi convine faptul că orașul este unul extrem de poluat și care generează deșeuri, așa cum am atras atenția”, își începe postarea ministrul Mediului. Afirmația vine în contextul în care Gabriela Firea i-a spus că ar trebui să se mute din Capitală, dacă nu îi place acest oraș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri