Ce i-a spus Dan Barna lui Klaus Iohannis la consultările pentru noul guvern

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis da mana cu Dan Barna
INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

Președintele USR, Dan Barna, a ținut să îi arate, vineri, lui Klaus Iohannis la consultările convocate de Președinte pentru formarea unui nou guvern, că partidul său a contat la moțiunea de cenzură. După ce Președintele Iohannis declarase, joi, că a ”rezolvat” înlăturarea PSD de la putere, Barna i-a spus Președintelui, la începutul consultărilor, că ”A fost nevoie să vină USR ca să cadă guvernul PSD”.

Dan Barna a repetat că dorește alegeri anticipate cu orice preț. Președintele i-a explicat că acestea nu se pot face până la finalul primăverii anului viitor și că țara are nevoie de Guvern și de legea bugetului, care nu poate fi adoptată de un guvern interimar.

Dan Barna a spus că se poate funcționa pe bugetul anului anterior, care presupune doar cheltuieli cu salariile și pensiile, iar șeful statului i-a replicat că nu se poate ca România să fie ținută jumătate de an fără investiții, cum a făcut Liviu Dragnea amânând legea bugetului pe 2019 până în luna mai. 

Liderul USR i-a mai spus Președintelui că USR nu susține viitorul guvern decât dacă anulează OUG 114, care are și prevederi referitoare la pensii și salarii și teza ”fără penali în funcții publice”, 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri