ALDE: Referendumul pentru familie nu e prioritate

Data actualizării: Data publicării:
andrei gerea la galati digi24 16.07.2015
Foto: captură Digi24

Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu nu crede că este o prioritate organizarea, în septembrie, a referendumului pentru familie. Problemele economice, de exemplu, ar trebui să fie priorităţi în acest moment, crede vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea. Opoziţia spune că organizarea unei consultări populare nu este altceva decât un plan al celor de la Putere de a distrage atenţia de la teme publice importante, precum controversatele legi ale justiţiei.

ALDE nu se opune organizării referendumului de modificare a Constituţiei, dar nu face din asta o prioritate.

„Noi considerăm că în acest moment sunt alte lucruri mai stringente. Încercăm să ne concentrăm pe temele economice”, spune Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE.

Coaliţia pentru Familie a adunat peste 3 milioane de semnături în urmă cu doi ani pentru modificarea legii fundamentale astfel încât familia să fie definită ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Iniţiativa cetăţenească a fost votată deja de Camera Deputaţilor.

Cred că în prima săptămână a lunii septembrie trebuie să fie votul în Senat pentru declanşarea referendumului. Poate fi organizat poate fi 30 septembrie sau prima duminică din octombrie”, spunea ieri Liviu Dragnea, președintele PSD.

Preşedintele PNL nu crede că liderii actualei puteri sunt cei mai în măsură să se declare susţinători ai familiei tradiţionale.

Sunt ultimii oameni care să poată să se bată cu cărămida în cap că sunt nişte familişti adevăraţi. Lăsăm fiecare membru al Partidului Naţional Liberal să se poziţioneze conform propriilor convingeri”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL.

USR şi PMP cred că PSD vrea ca prin organizarea referendumului să abată atenţia societăţii de la alte teme.

„Problema noastră acum va fi redefinirea familiei pentru că asta e fumigena pe care ne-a pregătit-o PSD de data aceasta. Cred că timpul acesta, septembrie, nu e întâmplător ales. Se anunţă noi bătălii pe legile justiţiei ca să scape scape Dragnea și camarila din spatele lui care au probleme penale prin redefinirea acestor coduri”, a spus Claudiu Nasui, deputat USR.

PSD încearcă să se agaţe disperat de orice subiect care îl poate absolvi de explicaţiile publice pe care trebuie să le ofere legat de actul de guvernare. Trebuie să respectăm şi ultimul referendum la care au participat românii şi anume reducere numărului de parlamentari”, a spus Eugen Tomac, președintele PMP.

În 2009, românii au votat ca Parlamentul să aibă 300 de membri, însă rezultatul acestui referendum nu a fost nici până astăzi pus în practică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri