G4Media: Liviu Dragnea ar dori schimbarea Vioricăi Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
180117_DRAGNEA_DANCILA_002_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, ar dori schimbarea premierului Viorica Dăncilă și i-ar putea cere demisia la următoarea ședință a Comitetului Executiv Național, pentru a forța în acest fel acțiunea de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

180117_DRAGNEA_DANCILA_002_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Acesta ar fi unul dintre scenariile luate în calcul la vârful partidului, prin care Dragnea ar încerca să repare imaginea executivului după violențele din 10 august și să mute atenția pe subiectul suspendării președintelui Iohannis, în contextul atmosferei tensionate din partid după scrisoarea în care fostul ministru al educației, Ecaterina Andronescu, i-a solicitat demisia liderului PSD.

ACTUALIZARE: Ce a spus Liviu Dragnea la Antena 3 despre schimbarea Vioricăi Dăncilă și suspendarea lui Iohannis

Liviu Dragnea a pregătit terenul unei eventuale acțiuni de suspendare imediat după violențele din 10 august, reamintește G4Media. Pe data de 11 august, Dragnea l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis într-o postare pe Facebook că „este sponsorul politic al violenței și al manifestărilor extremiste” și îl acuză că „prin cererea adresată Parchetului de a ancheta jandarmii, el timorează forțele de ordine, așezându-se cu premeditare de partea grupurilor agresoare”. Dragnea mai scrie în postara de pe FB că „declarația președintelui Iohannis este practic un act de subminare a autorității statului și un îndemn la reluarea violențelor la protestul anunțat pentru sâmbătă, cu scopul vădit de răsturnare a Guvernului actual și înlocuirea lui cu „Guvernul său”.

Citiți detalii pe G4Media.

Citiți și:  Comunicat PSD: Iohanis Dezbinatorul a încurajat protestele de stradă anarhice

Surse: A fost convocat CEx al PSD. Cazul Andronescu, printre subiecte

Ecaterina Andronescu: Mă aştept să fiu dată afară din PSD

Principalul aliat mediatic al lui Liviu Dragnea cere demisia Vioricăi Dăncilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri