Dragnea, întrebat despre partidele de vânătoare cu acţionarii TelDrum: Câteodată îţi pare rău după Kovesi

Data publicării:
180921_PSD_CEXN_31_INQUAM_Photos_Octav_Ganea dragnea 2
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, luni seara, de jurnalişti despre partidele de vânătoare la care a participat împreună cu acţionarii TelDrum, el spunând că habar nu are şi acuzând ziariştii că sunt folosiţi de DNA pentru a pune întrebări.

180921_PSD_CEXN_31_INQUAM_Photos_Octav_Ganea dragnea 2
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Dragnea a fost întrebat cum explică faptul că deşi recent a spus că nu s-a întâlnit cu acţionarii TelDrum de vreo 10-15 ani, Riseproject a publicat imagini de la partide de vânătoare la care a participat împreună cu aceştia, în urmă cu 3-4 ani.

”Nu ştiu despre ce fotografii vorbiţi, eu cred că am fost la sute de partide de vânătoare, sute de partide de vânătoare şi cred că la acele partide de vânătoare pe tot cuprinsul ţării erau zeci de acţionari la diverse companii. Şi cu mâna întoarsă la spate, nu pot să-mi aduc aminte de toţi cei cu care am fost la vânătoare”, a susţinut Dragnea.

La întrebările insistente ale jurnalistei, Liviu Dragnea a avut următorul dialog cu aceasta:

”- Câteodată îţi pare rău după Kovesi. Era mai profesionist DNA, acuma foloseşte să pună întrebări prin reporteri. Chiar aşa de rău au ajuns?

- Eu v-am pus o întrebare în calitate de reporter.

- Şi eu vă răspund în calitate de preşedinte de partid.

- Şi reiau întrebarea. Ştiaţi la acel moment că se află cu dvs. la acele partide de vânătoare acţionarii TelDrum?

- Încă o dată vă spun: nu ştiu despre ce fotografii vorbiţi şi îmi puneţi o întrebare despre acele partide de vânătoare de la acel moment. Nu ştiu la care moment vă referiţi şi habar n-am despre ce poze vorbiţi.

- Sunt 31 de partide de vânătoare la care aţi participat împreună cu Petre Pitiş.

- Habar n-am.

- Nu ştiaţi dacă e Petre Pitiş acolo?

- Doamnişoară procuror, chiar v-am răspuns, e suficient. O ţineţi langa cu întrebarea asta în zece forme? Întrebarea mea este foarte simplă la dvs. şi vorbesc mai tare că să audă şi DNA-ul - a merge la o partidă de vânătoare este o infracţiune? Vă întreb pe dvs.

- Iar eu v-am întrebat...

- Nu, vă întreb. Dvs. puteţi da şi răspunsuri? Că sunteţi portdrapelul DNA. Sunt oameni chemaţi la DNA să fie întrebaţi de vânători, de regulile de la vânătoare... Până la urmă, cred că ar trebui să fie chemaţi şi mistreţii, şi iepurii, şi vulpile, şi fazanii, şi ăia chiar ar trebui arestaţi. 

- Întrebarea mea a fost cu totul alta.

- Şi răspunsul meu a fost acelaşi.”

Întrebat apoi de laţi jurnalişti dacă au fost lideri PSD şi acţionari TelDrum care au participat la aceleaşi partide de vânătoare şi au discutat despre contracte pe bani publici, Liviu Dragnea a răspuns: ”Nu cred aşa ceva. Că sunt nişte prostii, asta vă pot răspunde. Eu n-am participat la nicio partidă de vânătoare unde lideri politici au discutat cu acţionari de la vreo companie despre contracte, eu la aşa ceva n-am participat.”

Dragnea a susţinut din nou că nu a avut nicio legătură cu acţionarii Tel Drum.

”Dacă eu am fost la vânătoare cu o mie şi ceva de oameni însemană că eu am legătură cu ei?”, a mai spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri